Πλοία: Από πότε θα ισχύσουν τα μειωμένα εισιτήρια – Έρχονται εξτρά εκπτώσεις από τις εταιρίες για να τονώσουν την επιβατική κίνηση

Πλοία: Από πότε θα ισχύσουν τα μειωμένα εισιτήρια – Έρχονται εξτρά εκπτώσεις από τις εταιρίες για να τονώσουν την επιβατική κίνηση

 

 

Κρίσιμη συνάντηση θα έχουν θα έχουν την προσεχή Δευτέρα, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ).
 
 
Η συνάντηση αναμένεται να επικεντρωθεί στις εγγυήσεις που θα κληθούν να δώσουν οι ακτοπλόοι ότι θα προχωρήσουν σε πτώση των τιμών των εισιτηρίων λόγω μείωσης του ΦΠΑ από το 24% στο 13% στους ναύλους επιβατών. Σύμφωνα με το mononews, οι ακτοπλόοι είναι θετικοί στη μείωση των εισιτηρίων, ωστόσο, θα επιμείνουν στη διατήρηση του καθεστώτος επιδοτούμενων γραμμών και για τον μήνα Ιούνιο, ο οποίος με μαθηματική ακρίβεια θα είναι εξαιρετικά ζημιογόνος για τις εταιρίες.
 
Το αίτημα αυτό δεν το αντιμετωπίζει αρνητικά ο Υπουργός Ναυτιλίας, ο οποίος πιθανότητα να ζητήσει στις ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις να προχωρήσουν στην εφαρμογή των θερινών οργανικών συνθέσεων που σημαίνει περισσότεροι ναυτικοί, κυρίως ξενοδοχειακό προσωπικό επί των πλοίων.
 
Πάντως φαίνεται, ότι και οι δυο πλευρές επιδιώκουν αύξηση της επιβατικής κίνησης προς τα νησιά κάτι που θα τονώσει τον τουρισμό και τις τοπικές οικονομίες και για τον λόγο αυτό οι ακτοπλόοι είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν και σε ειδικές εκπτώσεις και προσφορές προς τους ταξιδιώτες προκειμένου να καταστήσουν τις διακοπές σε νησί πιο ελκυστικές από τις στεριανές.
 
 
Σημειώνεται ότι, οι ακτοπλόοι περιμένουν να διευκρινισθεί από το Υπουργείο Οικονομικών αν η μείωση του ΦΠΑ θα επεκταθεί και στους ναύλους ΙΧ και οχημάτων προκειμένου να ανακοινώσουν τις νέες τιμές. Εκτιμάται ότι οι μειώσεις θα ξεκινήσουν να ισχύουν μέσα στον Ιούνιο. 
cyclades24.gr