Τηλεδιάσκεψη του Δήμαρχου Κωνσταντίνου Κουκά με τον Αν. Υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

Τηλεδιάσκεψη του Δήμαρχου Κωνσταντίνου Κουκά με τον Αν. Υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

 

 

Ο Δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς επικοινώνησε με τον Αν. Υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, λίγες μόνο ώρες μετά την επίσημη έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης είχαν μια εκτενή συζήτηση για την ατζέντα της Ελληνικής Προεδρίας με έμφαση στην προστασία της δημόσιας υγείας και το σεβασμό των ανθρωπίνων ελευθεριών, αλλά και το στοίχημα της Ελλάδας για τη νέα τουριστική περίοδο.
 
Ο Δήμαρχος επεσήμανε τη σημαντική συνεισφορά της τοπικής αυτοδιοίκησης στην εθνική προσπάθεια και ανέδειξε τις ενέργειες του Δήμου Μυκόνου για την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, αλλά και την προετοιμασία για την υποδοχή των επισκεπτών μας με την έναρξη της τουριστικής περιόδου.
 
Από την πλευρά του ο κ. Βαρβιτσιώτης επεσήμανε τη σημαντική συνεισφορά της Μυκόνου στην τουριστική ανάπτυξη, υπενθύμισε τη διεθνή αναγνώριση της Ελλάδας για την επιτυχή διαχείριση της πανδημίας, τόνισε ότι η κυβέρνηση με συντονισμένες ενέργειες ανέδειξε στα ευρωπαϊκά όργανα το ζήτημα του τουρισμού με αποτέλεσμα η Commission να εκδώσει μια ιδιαίτερα λεπτομερή ανακοίνωση που πέρα από τα οποία προβλήματα ενθαρρύνει τον τουρισμό.
 
Οι δύο τους ανανέωσαν το ραντεβού τους για μια δια ζώσης συνάντηση στις αρχές Ιουνίου με στόχο την εξειδίκευση της στρατηγικής του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα δικαιώματα των νέων στην εκπαίδευση, στην υγεία, στον πολιτισμό και στην εργασία.
 
Ο Δήμαρχος Μυκόνου σε ανάρτηση του στο Facebook αναφέρει «Στη σημερινή δύσκολη εποχή και με γνώση των πραγματικών αναγκών των τοπικών μας κοινωνιών οφείλουμε να διασφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή και τη διασφάλιση ίσων ευκαιριών προς όλους.»
 
Τέλος ο κ. Κωνσταντίνος Κουκάς με την ιδιότητα του επικεφαλής της εθνικής αντιπροσωπείας στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, τον προσκάλεσε σε μια συνάντηση με όλους τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης που συμμετέχουν στο Κογκρέσσο, με στόχο τη συνεργασία για τη θεσμική αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την προώθηση της συμμετοχικής δημοκρατίας και την υλοποίηση αναπτυξιακών πολιτικών.