Κοντά στους ψαράδες και στην θαλάσσια ζωή των Λειψών το Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος

Κοντά στους ψαράδες και στην θαλάσσια ζωή των Λειψών το Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος

 

 

Μια εκστρατεία συλλογής χρημάτων για την στήριξη των δελφινιών και της φώκιας, όσο και των παράκτιων ψαράδων στην περιοχή των Λειψών στα Δωδεκάνησα, ξεκινά το Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος.

 

Η δραματική μείωση των αποθεμάτων των ψαριών τα τελευταία χρόνια έχει προκαλέσει έναν αναπόφευκτο ανταγωνισμό ανάμεσα στους παράκτιους ψαράδες και τα θαλάσσια θηλαστικά, όπως το ρινοδέλφινο και η ιδιαίτερα απειλούμενη μεσογειακή φώκια.

 

Καθώς τα ψάρια λιγοστεύουν για όλους, ολοένα και συχνότερα τα δίχτυα των ψαράδων καταστρέφονται όταν τα θαλάσσια θηλαστικά προσπαθούν να «κλέψουν» πιασμένα ψάρια, γεγονός που κάποιες φορές μπορεί να οδηγήσει στο θάνατό τους, στις περιπτώσεις που αυτά μπλέκονται στα δίχτυα.

 

Έτσι το Αρχιπέλαγος ξεκίνησε αυτήν την εκστρατεία στο indiegogo ώστε να μπορέσει να συγκεντρώσει δωρεές, με τις οποίες θα αγοράσουμε επιλεκτικά δίχτυα για τους ψαράδες. Με τον τρόπο αυτό τα μέλη του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας στοχεύουν να δώσουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα μία λύση σε αυτό τον αναπόφευκτο ανταγωνισμό. Παράλληλα, στόχος τους αποτελεί η δημιουργία κινήτρων κίνητρα έτσι ώστε να δραστηριοποιηθούν οι ψαράδες στην προστασία των θαλασσών και των σπάνιων ειδών που ζουν σε αυτές.

 

Σκοπός του Ινστιτούτου είναι η συγκέντρωση του ποσού των 5.400€ για να καλυφθούν στο σύνολό τους οι παράκτιοι ψαράδες των Λειψών.

 

Για να διαδώσετε την προσπάθεια κοινοποιείστε την στο Facebook και στο Twitter