Κανονικά οι μετακινήσεις το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος – Πρώτο τεστ για τις Κυκλάδες

Κανονικά οι μετακινήσεις το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος – Πρώτο τεστ για τις Κυκλάδες

 

 

Το πρώτο κύμα απόβασης στα νησιά από πλευράς τουρισμού, προβλέπεται για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος που φέτος πέφτει στις 8 Ιουνίου.
 
 
Όπως όλα δείχνουν, οι μετακινήσεις με πλοία και αεροπλάνα θα έχουν επιτραπεί κανονικά, έστω και με περιορισμούς, ενώ θα έχει ξεκινήσει η επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης, των ξενοδοχείων και των τουριστικών καταλυμάτων.
 
Για τις Κυκλάδες, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα είναι πρώτη φετινή επαφή με τον τουρισμό, μετά τη σοβαρή απώλεια του Πάσχα, αλλά και όλου του υπόλοιπου διαστήματος της καραντίνας. Ωστόσο, θα είναι και το πρώτο κρας τεστ για τα νησιά, με την ελπίδα να μην υπάρξει εμφάνιση και διασπορά κρουσμάτων της νόσου.
 
Για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, εφόσον επιτραπεί η κίνηση προς τα νησιά, θα υπάρξουν σαφείς οδηγίες για το πώς θα ταξιδέψουμε. Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας την Τρίτη στην τηλεόραση του Mega.
 
Ήδη από χθες, έχει επιτραπεί η μετακίνηση στα νησιά σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που ξεκίνησαν τη λειτουργία τους και σε εργαζομένους. «Η μετακίνηση θα γίνει σταδιακά με ασφάλεια και προστασία» δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης και πρόσθεσε πως το ακριβές διάγραμμα θα ανακοινωθεί εγκαίρως τις επόμενες δυο με τρεις ημέρες.
 
«Επειδή πήραμε έγκαιρα μέτρα, τα κρούσματα στα νησιά ήταν πολύ περιορισμένα και αυτό αποτελεί μεγάλη κληρονομιά τα πατρίδας μας», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως τα εγκωμιαστικά σχόλια του διεθνούς τύπου για την Ελλάδα οφείλονται στην επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας.
 
Η ακτοπλοΐα ενισχύεται από εθνικούς πόρους και σκοπός είναι να ενισχυθεί περαιτέρω και από ευρωπαϊκούς πόρους.
 
Ερωτηθείς αν θα αυξηθούν οι τιμές των εισιτηρίων, ο Υπουργός επιβεβαίωσε πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, ενώ μίλησε και για την πληρότητα των πλοίων που θα μειωθεί κατά το ήμισυ προκειμένου να μπορούν να τηρηθούν οι κανόνες ασφαλείας και να διασφαλιστεί η προστασία της υγείας του πληρώματος και των επιβατών.
Σχετικά με τον θαλάσσιο τουρισμό (επαγγελματικά σκάφη αναψυχής), υποστήριξε πως το άνοιγμά του θα συμπέσει με το άνοιγμα των νησιών, ενώ για την ενίσχυσή του θα γίνει αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ για την ενίσχυση της ρευστότητας.
cyclades24.gr