Οι προσεχείς εκδηλώσεις του Συλλόγου Γυναικών

Οι προσεχείς εκδηλώσεις του Συλλόγου Γυναικών

 

 

 

Ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων έχει προγραμματίσει για το φετινό καλοκαίρι ο Σύλλογος Γυναικών Μυκόνου.

 

Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι οι εξής:

 

- Δευτέρα 23.06, αναβίωση του εθίμου με τις φωτάρες του Αι Γιαννιού, συγκέντρωση στις 21:00 μ.μ, στην πλατεία του Αγ. Αντώνη στους Κάτω Μύλους για το άνοιγμα του Κλήδονα. Βάλτε στο καλαθάκι σας ότι καλούδια θέλετε και ελάτε να γίνουμε όλοι μαζί μια παρέα να διασκεδάσουμε. Μην ξεχάσετε να φέρετε τους Μάηδες σας, για να τους κάψουμε στις φωτάρες.

 

- Κυριακή 27.07, στις 18:00 μ.μ, θα πραγματοποιηθεί παζάρι διαφόρων παραδοσιακών εδεσμάτων, έξω από το  σπίτι της Οικ. Δέδε, απέναντι από την Alpha τράπεζα στο Ματογιάννι. Περιμένουν τις προσφορές σας και ιδιαίτερα σε τοπικά παρασκευάσματα.

 

- Στις 22-23.08, θα γίνει παζάρι παραδοσιακών χειροτεχνημάτων και καλλιτεχνημάτων στο τοπικό διαμέρισμα της Άνω Μεράς, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Ανωμερίτισες. Δηλώστε συμμετοχή έως τις 30 Ιουνίου.

 

- Από 25.08 έως 15.09, έκθεση υφαντού από τις αξιοθαύμαστες τεχνικές εργόχειρων, που έφτιαχναν και στόλιζαν τα σπίτια τους οι γυναίκες της Μυκόνου. Η έκθεση θα γίνει, κατά ένα μέρος στο εργαστήρι της ΚΔΕΠΠΑΜ απέναντι από την Πανάχρα, όπου θα στηθεί μέρος της έκθεσης και ένας αργαλειός. Το μεγαλύτερο μέρος της έκθεσης θα γίνει στο σπίτι της οικογένειας Δέδε, στις δύο ισόγειος αίθουσες στο Ματογιάννι.

 

Επίσης, θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου "Το Μυκονιάτικο υφαντό", του οποίου την επιμέλεια έχει κάνει η Δήμητρα Νάζου και ο Αρχαιολόγος Παναγιώτης Χατζηδάκης και την έκδοση του έχει αναλάβει ο Σύλλογος Γυναικών Μυκόνου. Θα ακολουθήσει κέρασμα.

 

- Στις 27.09 μέλη του Συλλόγου Γυναικών θα ταξιδέψουν στην Σουηδία, όπυ θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Grundtvig, στο πλαίσιο του προγράμματος "Δια Βίου Μάθηση" που αφορά πανευρωπαϊκές συναντήσεις Συλλόγων. Θα έχουν προηγηθεί και συνεντεύξεις γυναικών της ομάδας Giovana.

- Επίσης ο Σύλλογος Γυναικών θα λάβει μέρος στο Συνέδριο Συλλόγων στην Άνδρο 3-4-5 Οκτωβρίου με θέμα: "Γυναίκες εν δράσει, απέναντι στην οικονομική κρίση".

 

Μέσα στο καλοκαίρι θα βεγγερίσουν επίσης στο ΑΜΠΕΛΙ του Νίκου Ασυμομύτη στην Μαού