Παραδόθηκαν δύο θάλαμοι απομόνωσης στο Κέντρο Υγείας Τήνου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Παραδόθηκαν δύο θάλαμοι απομόνωσης στο Κέντρο Υγείας Τήνου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

 

 

 

Ολοκληρώθηκε χθες η παραλαβή και τοποθέτηση δύο θαλάμων απομόνωσης από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο Κέντρο Υγείας Τήνου, ικανοποιώντας το από 14 Απριλίου αίτημα της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Τήνου στην Έπαρχο Τήνου και Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Νατάσα Δεληγιάννη.
 
Οι θάλαμοι απομόνωσης κρίθηκαν αναγκαίοι από την τ. Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Τήνου κ. Βαλεντίνας Γαβριελάτου και την επιστημονική διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Τήνου κ. Ελισάβετ Μπαλταρέτσου, για την ασφαλή εξέταση υπόπτων κρουσμάτων Covid19 αλλά και κάθε λοιμώδους νόσου, ενώ θα παρέχεται η δυνατότητα σύνδεσης με την μονάδα παραγωγής και παροχής οξυγόνου, που διαθέτει το Κέντρο Υγείας Τήνου.
 
Με την ευκαιρία της τοποθέτησης θαλάμων απομόνωσης και στο νησί της Τήνου, μετά τα νησιά της Ρόδου, Πάρου, Σαντορίνης και την προμήθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη για τα νησιά Καλύμνου και Καρπάθου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με την Έπαρχο Τήνου κατά τις εργασίες τοποθέτησης, διαβεβαίωσε ότι οι ενέργειες της Περιφέρειας να στηρίξει και να ενδυναμώσει τις δομές υγείας θα φτάσουν σε κάθε νησί του Νότιου Αιγαίου.
 
Κατά την παράδοση, η Έπαρχος Τήνου Νατάσα Δεληγιάννη δήλωσε: «Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι πάντα στην πρώτη γραμμή και προστατεύει την υγεία των νησιωτών και των επισκεπτών μας με συγκεκριμένα έργα και δράσεις. Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω την Βαλεντίνα Γαβριελάτου για την προσφορά της ως Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής στο Κέντρο Υγείας της Τήνου και να ευχηθώ στην Ντόρα Παπαδοπούλου, την καινούργια Πρόεδρο, καλή δύναμη στο έργο της».  
 
Σημειώνεται ότι η σκυροδέτηση της βάσης έδρασης έγινε με μέριμνα του Συλλόγου Φίλων του Κέντρου Υγείας Τήνου και τη συνδρομή εθελοντών.