Τουρισμός : Αγωνία στους ξενοδόχους για την επόμενη ημέρα

Τουρισμός : Αγωνία στους ξενοδόχους για την επόμενη ημέρα

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ξενοδόχοι ζητώντας άμεσα λύσεις για την επιβίωση των επιχειρήσεών τους, και κατ’ επέκταση των χιλιάδων θέσεων εργασίας των εποχιακών ξενοδοχοϋπαλλήλων.
 
Φέτος ο τουρισμός στην Ελλάδα εξελίσσεται σε γρίφο για δυνατούς λύτες καθώς και το πόσα ξενοδοχεία τελικά θα λειτουργήσουν.
 
Σε αρκετούς νομούς οι ξενοδόχοι χάνουν τις ελπίδες τους για τη φετινή τουριστική σεζόν και εξετάζουν το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους, παρά την άρση των περιοριστικών μέτρων.
 
Αιτία για τις «αναταράξεις» στον τουρισμό είναι η πρωτόγνωρη κατάσταση που επικρατεί στις αερομεταφορές καθώς και η αδιάκοπη επέλαση του κοροναϊού σε αρκετές χώρες που αποτελούν παραδοσιακά σημαντικές αγορές για την Ελλάδα.
 
Μιλώντας στην εκπομπή «ΜΕGA Mag» ο υφυπουργός Θ. Σκυλακάκης ανέφερε ότι παρά το άνοιγμα της οικονομίας, μεγάλες αβεβαιότητες υπάρχουν για τον τουρισμό της χώρας.
 
«Πρέπει να δούμε τι ακριβώς θα συμβεί στον τουρισμό -όπου υπάρχει αβεβαιότητα καθώς, μπορεί να κυμανθεί στο -40% ή μέχρι το -70%» πρόσθεσε εξάλλου ο κ. Σκυλακάκης. Συνεπώς, αυτό μπορεί να φέρει μεγάλη διαφορά στο ΑΕΠ.

in.gr