Επιστροφή στη... νέα κανονικότητα: Αυξάνονται και οι εσωτερικές πτήσεις από τις 18 Μαΐου

Επιστροφή στη... νέα κανονικότητα: Αυξάνονται και οι εσωτερικές πτήσεις από τις 18 Μαΐου

 

 

 

Από τη Δευτέρα 18 Μαΐου αναμένεται να αυξηθούν και οι εσωτερικές πτήσεις αφού τη συγκεκριμένη ημερομηνία αίρονται και οι περιορισμοί που αφορούν τη μετακίνηση από νομό σε νομό.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι των συζητήσεων για τις αποφάσεις της σταδιακής άρσης των μέτρων στις μετακινήσεις βρίσκεται πλέον και το ζήτημα της αύξησης των εσωτερικών πτήσεων. Μάλιστα το πιθανότερο είναι πως η συγκεκριμένη απόφαση θα ληφθεί για τις 18 Μαΐου, ημερομηνία που θα επιτραπεί και η μετακίνηση οδικώς από νομό σε νομό.
 
Τη συγκεκριμένη ημερομηνία της 18ης Μαΐου ανέφερε και ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Αχ. Καραμανλής μιλώντας στον ΣΚΑΪ, βάζοντας στο τραπέζι και την εναλλακτική ημερομηνία της 25ης Μαΐου. Η απόσταση μιας εβδομάδας, είτε πιο νωρίς είτε πιο αργά, είναι κάτι που στη φάση που βρισκόμαστε δεν μπορεί να αποφευχθεί, καθώς όλα είναι ρευστά και εξαρτώνται από την εξέλιξη της νόσου.
 
Η μετακίνηση στα νησιά
 
Από την άλλη πλευρά πάντως τα ταξίδια με τα πλοία δεν αναμένεται να πάρουν ακόμα το «πράσινο φως», αφού η ελεύθερη μετακίνηση στα νησιά προβλέπεται, βάσει σχεδιασμού, να επιτραπεί στις αρχές Ιουνίου. Μάλιστα ήδη έχει προγραμματιστεί ο σχεδιασμός για τη λειτουργία των πλοίων, η οποία είναι ιδιαίτερα αυστηρή σε θέματα δημόσιας υγείας, γι' αυτό και τα καράβια θα ταξιδεύουν με το 50% της χωρητικότητάς τους σε επιβάτες.
pronews.gr