Συζήτηση, γευσιγνωσία για το ελαιόλαδο-μύθοι και αλήθειες

Συζήτηση, γευσιγνωσία για το ελαιόλαδο-μύθοι και αλήθειες

 

 

 

 

Ο Ερασιτεχνικός Οινοελαιουργικός Σύνδεσμος Μυκονίων (ΕΡΟΣ) και η
Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου σε μια από κοινού πρωτοβουλία θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο 21 Ιουνίου εκδήλωση για το ελαιόλαδο. 
 
Αφορά όλους τους καταναλωτές, όλους όσους ενδιαφέρονται και καταναλώνουν λάδι: Μάγειρες και μαγείρισσες (οικιακοί και επαγγελματίες), εστιάτορες, έμποροι, καταναλωτές και βέβαια καλλιεργητές.
 
Ομιλητής ο Γιάννης Καρβέλας, που θα συζητήσει θέματα όπως:
 
- Καλές και κακές πρακτικές από το χωράφι μέχρι το πιάτο μας.
 
- Καλές πρακτικές ελαιοσυγκομιδής 
 
- Ελαιοτριβείο και τι προσέχουμε 
 
- Αποθήκευση ελαιολάδου 
 
- Το ελαιόλαδο στο τραπέζι του εστιατορίου (χύμα ή σε μπουκάλι;) 
 
- Συνδυασμοί ελαιολάδου και φαγητού 
 
- Πως το επιλέγει, τι πρέπει να προσέχει ο καταναλωτής
 
Ο Γιάννης Καρβέλας είναι εισηγητής εκπαιδευτικών προγραμμάτων ελαιολάδου. Με μεγάλη εμπειρία στο χώρο των πωλήσεων και του marketing, ασχολείται από το 2002 σαν Σύμβουλος και σαν Επικεφαλής Επιθεωρητής Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας, Περιβαλλοντικής Διαχείρισης & Υγείας και Ασφάλειας Εργασίας της PARATUS Europe. Επίσης ασχολείται με Επιδοτούμενα Προγράμματα, Αναπτυξιακές Μελέτες και Τοπικά Σύμφωνα Ποιότητας. Είναι έμπειρος εισηγητής σεμιναρίων Επιθεωρητών Ποιότητας, Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, Υγείας και Ασφάλειας Εργασίας, Διαχείρισης Κρίσεων, Πωλήσεων και Marketing καθώς και σεμιναρίων για το Ελαιόλαδο. Είναι πιστοποιημένος στην βαθμίδα πιστοποίησης Pro Olive Oil Expert από τον Διαπιστευμένο Φορέα Πιστοποίησης Επαγγελματιών STAREGISTER.
 
Μαζί του θα ξεδιαλυθούν μύθοι και θα προχωρήσει σε γευσιγνωσία (την πρώτη στο νησί!) μυκονιάτικων και άλλων λαδιών. Θα δοκιμάσετε καλά και κακά λάδια, ώστε να μάθετε να ξεχωρίζετε το λάδι, το ευγενικό και πολύτιμο αυτό προϊόν.
 
Καλεσμένοι όλοι: καταναλωτές, επαγγελματίες και ερασιτέχνες μάγειρες, εστιάτορες, ξενοδόχοι.
 
Μετά την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Cafe Μπάρκο στο Παλιό Λιμάνι στις 20:00 το απόγευμα θα ακολουθήσει γλέντι.
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη.