Μία ακόμα αναβληθείσα συνεδρίαση για λόγους… μη απαρτίας

Μία ακόμα αναβληθείσα συνεδρίαση για λόγους… μη απαρτίας


Σε ρυθμούς "διάλυσης" βαδίζει το Δημοτικό Συμβούλιο τους τελευταίους μήνες, καθώς από την μία η συχνά πολύωρη καθυστερημένη έναρξή των συνεδριάσεων από την άλλη η απουσία πολλών μελών από αυτές, δημιουργούν προβλήματα αναβολών και καθυστερήσεων στην έκδοση των αποφάσεων. Και η σημερινή συνεδρίαση αναβλήθηκε για λόγους «μη απαρτίας» καθώς παρόντα ήταν μόνο τα 9 μέλη του Δ.Σ.
 

Αποτέλεσμα μετά από δύο ώρες καθυστέρησης, και αφού η ώρα είχε φτάσει 3:00 το μεσημέρι, το Δ.Σ. να μην ξεκινήσει και να μετατεθεί για αύριο. Στη σημερινή συνεδρίαση παρόντες εκτός της Δημαρχεύουσας κας Γρυπάρη και του Προέδρου κ. Σκαγιά ήταν οι Δ.Σ. κ.κ. Κονταράτος, Θεοχάρης, Κουκάς Α., Μπάλλας, Κουσαθανάς Α. και οι κυρίες Καμμή και Αποστόλου.
 

Είναι γεγονός ότι από την αρχή του χρόνου το πρόβλημα επιδεινώνεται και απ’ ότι φαίνεται έτσι θα κυλήσει ολόκληρο το καλοκαίρι μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά.
 

Αρχικά η μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη των συνεδριάσεων και τους τελευταίους μήνες η μη συμπλήρωση απαρτίας που παρατηρείται συχνά με αποτέλεσμα τον επαναπροσδιορισμό της ημερομηνίας διεξαγωγής των Συμβουλίων, δημιουργούν κάκιστη εικόνα για την λειτουργία του Δήμου.
 

Και μπορεί η νομοθεσία μέχρι τον Σεπτέμβρη να μην επιτρέπει την συζήτηση καυτών θεμάτων, οι αποφάσεις των οποίων μπορεί να δεσμεύσουν τη νέα Δημοτική Αρχή, ωστόσο τα θέματα που τρέχουν και μπορούν να συζητηθούν είναι πολλά και καίρια, ιδιαίτερα όταν αυτά έχουν να κάνουν με θέματα οικονομικής φύσεως αλλά και με τις παραλίες και ήδη έχουμε διανύσει το πρώτο μισό του Ιουνίου.   
 

Όσο για το σημερινό Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που είχε ως θέματα τον καθορισμό έκτασης και ύψους μισθώματος των τμημάτων παραλιών του Δήμου Μυκόνου που θα παραχωρηθούν για απλή χρήση σε ιδιώτες, με δημοπρασία, για το έτος 2014, την ρύθμιση των βεβαιωμένων οφειλών προς τους Ο.Τ.Α. α' βαθμού, βάσει της εγκυκλίου του ΥΠ.ΕΣ. και την Β' αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Μυκόνου 2014, αυτή προσδιορίστηκε καλώς εχόντων των πραγμάτων, για αύριο Τρίτη την ίδια ώρα, ήτοι στη μία το μεσημέρι.