Τηλεδιάσκεψη για τον τουρισμό στις Κυκλάδες

Τηλεδιάσκεψη για τον τουρισμό στις Κυκλάδες

 

 

Σε τηλεδιάσκεψη φορέων με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη για τον τουρισμό στις Κυκλάδες συμμετείχε ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς. 
 
Όπως αναφέρει σε σχετική ανάρτηση του κατά το ην διάρκεια της ανταλλάχθηκαν σκέψεις και προβληματισμοί και διαμορφώθηκαν προτάσεις για την επόμενη μέρα.
 
Συγκεκριμένα
 
Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη για τον τουρισμό στις Κυκλάδες με τη συμμετοχή του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, του Υφυπουργού Τουρισμού κ. Μάνου Κόνσολα, του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ιωάννη Βρούτση,των Βουλευτών Κυκλάδων κ.κ Κατερίνας Μονογυιού, και Φίλιππο Φόρτωματου Περιφερειάρχη μας κ. Γιώργου Χατζημάρκου, των Δημάρχων και των εκπροσώπων του τουριστικού κλάδου του νομού συμφωνήσαμε για την ανάγκη άμεσων και αποφασιστικών δράσεων για τη στήριξη του τουρισμού.
 
Αφού ευχαρίστησα το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την αυταπάρνηση που επέδειξε τόνισα την ανάγκη για ακόμα μεγαλύτερη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας από το Υπουργείο Υγείας.
 
Στο πλαίσιο αυτό και αφού ανέδειξα την διακριτή και επιτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας από τη χώρα μας κάτι που αναγνωρίζεται πλέον σε διεθνές επίπεδο πρότεινα την πιο ενεργητική και επιθετική ανάληψη πρωτοβουλιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
 
Παράλληλα επεσήμανα ότι με δεδομένη την αγωνία των επιχειρηματιών και των εργαζομένων του κλάδου το Υπουργείο Τουρισμού σε στενή συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία οφείλει άμεσα να ξεκαθαρίσει τους κανόνες του παιχνιδιού.
 
Συγκεκριμένα:
 
⁃ Τη διάθεση επιπλέον αστυνομικών με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
⁃ Το καθεστώς ενοικίασης των παραλιών με το Υπ. Οικονομίας.
⁃ Το τρόπο που θα γίνονται οι ακτοπλοϊκές μετακινήσεις, καθώς και το εάν θα οριστούν και υπό ποιες προϋποθέσεις ναυαγοσώστες για τις παραλίες με το Υπ. Ναυτιλίας.
⁃ Το πλαίσιο λειτουργίας των αεροπορικών μετακινήσεων με το Υπ. Μεταφορών. Στο σημείο αυτό επεσήμανα την ιδιαιτερότητα του κάθε νησιού και πρότεινα το κάθε αεροδρόμιο να μπορεί να κάνει διμερείς συμφωνίες με αντίστοιχα αεροδρόμια άλλων χωρών για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων.
 
Αμέσως μετά από τη διαμόρφωση των κανόνων του παιχνιδιού πρότεινα ειδικά για τη Μύκονο μια τηλεδιάσκεψη του Υπ. Τουρισμού με εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής και εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου.
 
Με ένα ξεκάθαρο πλαίσιο λειτουργίας, με μια στοχευμένη διαφημιστική καμπάνια προβολής που θα εντάσσεται σε ένα εθνικό σχεδιασμό, αλλά και θα προβάλει τα πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής και κυρίως με το μεράκι και τον επαγγελματισμό των ανθρώπων του τουρισμού θα κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα για να έχουμε μια αξιοπρεπή τουριστική περίοδο.