Πλατφόρμα για εξ αποστάσεως εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας

Πλατφόρμα για εξ αποστάσεως εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας

 

 

 

Την έναρξη λειτουργίας της διαδικτυακής πλατφόρμας www.staellinika.com, ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού του υπουργείου Εξωτερικών. Η πλατφόρμα παρέχει τη δυνατότητα στα μικρά παιδιά των αποδήμων Ελλήνων για ποιοτική εξ αποστάσεως εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και μυθολογίας.
 
Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ) δραστηριοποιείται ενεργά στις προσπάθειες διατήρησης και διάδοσης της ελληνικής γλώσσας στην ομογένεια και ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά των αποδήμων Ελλήνων, σημειώνει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.
 
Με στόχο την ενθάρρυνση της εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας από τα νέα παιδιά, αλλά και της γνωριμίας με τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική μυθολογία, η ΓΓΑΕ συνεργάστηκε επί σειρά μηνών με την Έδρα Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Πανεπιστήμιο Simon Fraser του Βανκούβερ (Καναδάς) για τη δημιουργία της πλατφόρμας.
 
Από Δευτέρα 27 Απριλίου δόθηκε για χρήση η αρχική εκδοχή της πλατφόρμας, η οποία έχει μηδενικό κόστος για το ελληνικό κράτος και παρέχεται δωρεάν στα παιδιά της ομογένειας, χάρη στη γενναιόδωρη χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών. Επισημαίνει, επίσης, ότι πρόκειται για μια αρχική λειτουργική λύση που ετοιμάστηκε νωρίτερα λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν, ώστε να στηριχθεί η ομογένεια.
 
Η πλατφόρμα θα συμπληρώνεται καθημερινά και η πλήρης εκδοχή της θα είναι έτοιμη τον Σεπτέμβριο 2020.
ΑΠΕ - ΜΠΕ