Στ. Πέτσας: Τα ξενοδοχεία που παραμένουν κλειστά με διοικητική εντολή, θα ενισχύονται

Στ. Πέτσας: Τα ξενοδοχεία που παραμένουν κλειστά με διοικητική εντολή, θα ενισχύονται

 

 

Όλα τα ξενοδοχεία τα οποία έχουν κλείσει με διοικητική εντολή και θα εξακολουθήσουν να παραμένουν κλειστά, θα ενισχύονται για όσο διάστημα παραμένουν κλειστά, δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε εκπομπή της ΕΡΤ 1.

Ο κ. Πέτσας διευκρίνισε ότι για τους εργαζόμενους οι οποίοι ήταν να ξεκινήσουν την εποχική τους δραστηριότητα τον Απρίλιο, για παράδειγμα, έχει παραταθεί η χορήγηση των επιδομάτων ανεργίας και θα παραταθεί για όσο χρονικό διάστημα παραμένουν κλειστά. Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις από το οικονομικό επιτελείο το επόμενο χρονικό διάστημα και για τον Μάιο και για τον Ιούνιο, είπε.

"Έχουμε και τους ανθρώπους που θα επιστρέψουν στις εποχικές δραστηριότητες, όταν αυτές ξεκινήσουν. Όμως, για να επανέλθουν αυτές οι δραστηριότητες στη σωστή τροχιά χρειάζεται ένα κοινοτικό πλαίσιο, που να απελευθερώνει ή να εξομαλύνει σιγά-σιγά τις μεταφορές. Πιστεύουμε -μετά την τηλεδιάσκεψη που έγινε, σε επίπεδο κορυφής, την προηγούμενη εβδομάδα- ότι αυτό θα το έχουμε μέχρι τα μέσα Μαΐου. Η Κομισιόν καταρτίζει ένα τέτοιο σχέδιο και περιμένουμε να το δούμε για να έχουν όλοι οι επαγγελματίες του χώρου, όχι μόνο μια διοικητική εντολή «Ανοίξτε», αλλά και την πεποίθηση ότι όταν ανοίξουν θα έχουν τζίρο", ανέφερε ο κ. Πέτσας.