Ταξίδι … στην ελληνική γλώσσα

Ταξίδι … στην ελληνική γλώσσα

Την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας  staellinika.com  «μέσω της οποίας προσφέρεται η δυνατότητα σε παιδιά και νέους της ομογένειας να ταξιδέψουν δωρεάν από τον υπολογιστή, το κινητό ή το tablet στον υπέροχο κόσμο της ελληνικής γλώσσας, της ελληνικής μυθολογίας και του πολιτισμού», ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης.
 
«Μπορεί η συγκυρία να είναι δύσκολη και η απευθείας επαφή να έχει δυσκολέψει ακόμη περισσότερο, όμως οι απανταχού Έλληνες είναι πάντα στο μυαλό μας και οι νέες τεχνολογίες μας δίνουν πλέον τη δυνατότητα να τους προσεγγίζουμε ολοένα και περισσότερο» σημειώνει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Κώστας Βλάσης.
 
Στόχος της πρωτοβουλίας, όπως επισημαίνει, είναι η αξιοποίηση της τεχνολογίας για την κινητοποίηση του ενδιαφέροντος των μαθητών, ιδιαίτερα μικρότερων ηλικιών, για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, της μυθολογίας και του πολιτισμού μας, μέσα απο μία  εξατομικευμένη μαθησιακή εμπειρία. Η ελληνική γλώσσα αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία που ενώνουν τον οικουμενικό ελληνισμό και η εν λόγω πλατφόρμα θα αποτελέσει μια σημαντική επένδυση για τη διατήρηση, τη διάδοση και την προώθησή της, τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών.
 
Όπως αναφέρει ο κ. Βλάσης, η πλατφόρμα αποτελεί προϊόν δημιουργικής συνεργασίας της γενικής γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του υπουργείου Εξωτερικών με το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών του Simon Fraser University, Stavros Niarchos Foundation –Centre for Hellenic Studies, Vancouver Canada.  Η Πλατφόρμα θα συμπληρώνεται κάθε μέρα και η πλήρης εκδοχή της θα είναι έτοιμη τον Σεπτέμβριο 2020.
 
ert.gr