Εξαρθρώθηκε σπείρα αετονύχιδων Αλβανών για πολλαπλές κλοπές στην Σαντορίνη

Εξαρθρώθηκε σπείρα αετονύχιδων Αλβανών για πολλαπλές κλοπές στην Σαντορίνη

 

 

 
Εξαρθρώθηκε σπείρα αλλοδαπών που διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις στη Σαντορίνη. Συνελήφθησαν τρία μέλη της σπείρας και αναζητείται ένας ακόμα συνεργός τους, ενώ εξιχνιάστηκαν συνολικά έξι κλοπές, που διέπραξαν στο νησί τον τελευταίο μήνα.
 
Η  κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση, αφορά στα κατά περί περίπτωση αδικήματα της σύστασης & συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και της πλαστογραφίας πιστοποιητικών.
 
Επίσης, όπως προέκυψε σε βάρος δύο εκ των συλληφθέντων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Νάξου, για κατʼ επάγγελμα και κατʼ εξακολούθηση διάπραξη διακεκριμένων κλοπών
 
Συγκεκριμένα ύστερα από μεθοδική και συστηματική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα Αλβανών υπηκόων, που διέπρατταν διαρρήξεις και κλοπές σε οικίες, ξενοδοχεία και καταστήματα, στην ευρύτερη περιοχή της Σαντορίνης.
 
Συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, προχθές (11.06.2014) το βράδυ, τρία από τα μέλη της σπείρας, ηλικίας 25, 27 και 28 ετών και αναζητείται ένας ακόμα 29χρονος ομοεθνής τους, ενώ εξιχνιάστηκαν έξι (6) περιπτώσεις κλοπών & διαρρήξεων τις οποίες διέπραξαν μόλις τον τελευταίο μήνα.
 
Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης & συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, της πλαστογραφίας πιστοποιητικών και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξήγαγε το Αστυνομικό Τμήμα Θήρας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες, τουλάχιστον κατά τον τελευταίο μήνα, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.
 
Όπως προέκυψε από τη μέχρι τώρα έρευνα, έχουν διαπράξει τις παρακάτω περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών, στην ευρύτερη περιοχή του νησιού:
o Τα ξημερώματα της 05.06.2014, διέρρηξαν οικία, από όπου αφαίρεσαν το  
χρηματικό ποσό των (8.000) ευρώ και δύο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές
 
o Τα ξημερώματα της 07.06.2014, διέρρηξαν ξενοδοχείο και αφαίρεσαν το  
χρηματικό ποσό των (130) ευρώ, καθώς και ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.
 
o Κατά το χρονικό διάστημα από 08.06.2014 έως 11.06.2014, διέρρηξαν  
οικία σπάζοντας την κλειδαριά της εισόδου και αφαίρεσαν από το εσωτερικό της διάφορα αντικείμενα.
o Την 08 προς 09.06.2014, διέρρηξαν μίνι μάρκετ και αφαίρεσαν από το  
εσωτερικό του, κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας κινητής τηλεφωνίας, κούτες με τσιγάρα και χρήματα.
 
o Βραδινές ώρες της 10 προς 11.06.2014, από κατάστημα ειδών λαϊκής  
τέχνης αφαίρεσαν χρυσά - ασημένια κοσμήματα και πολύτιμους λίθους συνολικής αξίας (2.000) ευρώ, καθώς και το χρηματικό ποσό των (30) ευρώ.
o Το βράδυ της 11.06.2014, διέρρηξαν κυλικείο, από όπου αφαίρεσαν το  
χρηματικό ποσό των (40) ευρώ.
 
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία που διέμεναν οι δράστες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν, τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα, χρήματα (8 δολλάρια Αμερικής και 400 ευρώ) και ένα ζευγάρι γάντια.
 
Επίσης, όπως προέκυψε σε βάρος δύο εκ των συλληφθέντων (25χρονου και
28χρονου) εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Νάξου, για παρόμοια αδικήματα - κατʼ επάγγελμα και κατʼ εξακολούθηση διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.
 
Επιπλέον, και οι τρεις δράστες διέμεναν παράνομα στη χώρα, ενώ στην κατοχή του 28χρονου βρέθηκε πλαστογραφημένη άδεια διαμονής με τα στοιχεία του.
 
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου. Οι έρευνες συνεχίζονται για την εξέταση τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.