Σταδιακή προσέλευση των εργαζομένων στο δημόσιο -Τι θα γίνει με άδειες ειδικού σκοπού

Σταδιακή προσέλευση των εργαζομένων στο δημόσιο -Τι θα γίνει με άδειες ειδικού σκοπού

 

 

Τις πληροφορίες ότι συζητείται η σταδιακή προσέλευση των εργαζομένων στο δημόσιο στις υπηρεσίες τους, για να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός τόσο στον χώρο εργασίας όσο και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1.
 
Σχετικά με την επόμενη μέρα στο χώρο του δημοσίου, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι «ο δημόσιος τομέας αποδείχθηκε αυτό το δίμηνο ότι μπορεί να λειτουργήσει ουσιαστικά, να αλλάξει, να κάνει πιο ψηφιακές τις υπηρεσίες του και να εξυπηρετεί τον κόσμο χωρίς πολλή γραφειοκρατία. Και σε αυτό θέλουμε τις θετικές απόψεις και τη συμβολή των κομμάτων της αντιπολίτευσης».
 
Όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, το υπουργείο Εσωτερικών αναμένει τις οριστικές αποφάσεις για το ζήτημα των σχολείων, γιατί αυτές θα συμπαρασύρουν και τις αποφάσεις για τις άδειες ειδικού σκοπού, οι οποίες δίνονται στους γονείς που εργάζονται στο δημόσιο και έχουν παιδιά έως 15 ετών.
 
Επανέλαβε, ότι «η επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι σταδιακή. Δεν θα είναι επιστροφή σε αυτό που ζούσαμε πριν έλθει στη ζωή μας ο κορωνοϊός. Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή. Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τους κινδύνους. Πρέπει να τηρήσουμε με ευλάβεια όσα μας εισηγούνται οι ειδικοί».
 
 
Ο υπουργός Εσωτερικών επίσης ξεκαθάρισε ότι «το δημόσιο θα λειτουργήσει όπως λειτουργεί μέχρι τώρα, χωρίς μεγάλες μεταβολές, γιατί έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας η τηλεργασία». Όπως ανακοίνωσε, μέσα στον Μάιο θα γίνει πράξη η ψηφιακή υπογραφή σε όλη την ιεραρχία του δημοσίου που θα αντιμετωπίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη γραφειοκρατία.
 
Επίσης πρόβαλε την ανάγκη συμβολής του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων της χώρας στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης του κορωνοϊού, επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, τονίζοντας ότι δεν είναι ώρα για παλαιοκομματικές αντιπαραθέσεις τύπου 2012 και 2015, ενώ κάλεσε την αντιπολίτευση να κάνει τις δικές της ιδεολογικές και πολιτικές υπερβάσεις, ανάλογες με εκείνες που έκανε ο πρωθυπουργός, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κρίση.
 
aftodioikisi.gr