Κούρεμα έως 25% στις τιμές ζητούν οι tour operators

Κούρεμα έως 25% στις τιμές ζητούν οι tour operators

Η επόμενη ημέρα μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών και η επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας θα βρει την αγορά αντιμέτωπη με ένα πρωτόγνωρο περιβάλλον υπερπροσφοράς. Οι ισορροπίες έχουν αλλάξει και ελάχιστα μπορούν να θεωρούνται δεδομένα τη φετινή χρονιά.
 
Τα παραπάνω επισημαίνουν παράγοντες που γνωρίζουν καλά το χώρο του Τουρισμού. Ο κλάδος των ξενοδοχείων ήδη δέχεται τις πρώτες "πιέσεις" στη μετά- κορονοϊό εποχή.
 
Οι εκπτώσεις στις τιμές των τουριστικών πακέτων που ζητούν οι tour operators από τους ξενοδόχους, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, κυμαίνονται κατά μέσο όρο στο 25% σε σχέση με τις αρχικές συμφωνίες. Σε ορισμένες περιπτώσεις δε, οι απαιτήσεις των tour operators για εκπτώσεις στα πακέτα φτάνουν και το 50%, επικαλούμενοι -όπως λέει το ρεπορτάζ- ειδικούς όρους στα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί (σ.σ. τα φετινά συμβόλαια στην πλειονότητά τους έχουν κλειστεί από πέρσι το καλοκαίρι), αλλά και ρήτρες περί απρόβλεπτης μεταβολής των συνθηκών (Force Majeure and Hardship Clauses) λόγω των επιπτώσεων της κρίσης του COVID -19 .
 
Τα νέα δεδομένα
 
Ένα "μπρα ντε φερ" για δυνατούς παίχτες εξελίσσεται το τελευταίο διάστημα ανάμεσα στους μεγάλους tour operators, που θεωρούν τις μειώσεις στις τιμές των πακέτων μονόδρομο ώστε να μπορέσει να δοθεί κάποια ώθηση στην τουριστική ζήτηση και να αντιμετωπιστούν οι σημαντικές απώλειες στη ρευστότητα, και στους ξενοδόχους με μονάδες κλειστές, που κυρίως στηρίζουν τις πληρότητές τους στα οργανωμένα ταξίδια μέσω των ταξιδιωτικών οργανισμών. συνέχεια στην ΠΗΓΗ