Η λειψυδρία και η υποστελέχωση των δημοτικών υπηρεσιιών ανάμεσα στα θέματα των συναντήσεων της κας Γρυπάρη και του κου Κουκά στην Αθήνα

Η λειψυδρία και η υποστελέχωση των δημοτικών υπηρεσιιών ανάμεσα στα θέματα των συναντήσεων της κας Γρυπάρη και του κου Κουκά στην Αθήνα

 

 


Σημαντικές επαφές στην Αθήνα είχε την Πέμπτη 12 Ιουνίου η Δημαρχεύουσα Ειρήνη Γρυπάρη με αλλεπάλληλες συναντήσεις με Υπουργούς για τα θέματα του Δήμου μας. 
 
Πιο αναλυτικά, η Δημαρχεύουσα και Ειρήνη Γρυπάρη συναντήθηκε  με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιάννη Βρούτση. Η Δημαρχεύουσα αφού συνεχάρη τον Υπουργό και του ευχήθηκε καλή συνέχεια και καλή δύναμη στο δύσκολο έργο του τον ενημέρωσε για το σοβαρό θέμα υποστελέχωσης όλων των Υπηρεσιών του Δήμου και ζήτησε άμεση βοήθεια από το Υπουργείο τονίζοντας την ιδιαιτερότητα του νησιωτικού Δήμου της Μυκόνου.  Παράλληλα, η Δημαρχεύουσα ζήτησε από τον Υπουργό την συνδρομή του και για την άμεση απορρόφηση υπαλλήλων από τα κοινωφελή προγράμματα του ΟΑΕΔ ώστε να καλυφθούν άμεσα κενά στις Υπηρεσίες του Δήμου.
 
Ο κ. Βρούτσης διαβεβαίωσε την κα Γρυπάρη ότι κι ο ίδιος θα πράξει τα δέοντα από τη θέση του για την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος.                                                          . 
Κατόπιν, η Δημαρχεύουσα κα Γρυπάρη και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κουκάς Κωνσταντίνος επισκέφτηκαν τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλο. Ο Υπουργός ενημερώθηκε για τα άμεσα προβλήματα του νησιού μας, την Υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου, το θέμα των καταστημάτων και των κινητοποιήσεων αυτών και την ανάγκη εύρεσης λύσης. Παρών στο Υπουργείο Εσωτερικών ήταν και ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκος. 
 
Στη συνέχεια, η κα Γρυπάρη και ο κ. Κουκάς επισκέφτηκαν  Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη όπου η Δημαρχεύουσα, ο Νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Κουκάς και ο Πρόεδρος Καταστημάτων Νυχτερινής διασκέδασης και πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Μυκόνου κ. Ιωάννης Θεοχάρης συνάντησαν τον Υπουργό κ. Κικίλια.
 
Ο Υπουργός ενημερώθηκε για την απεργία των Νυχτερινών Κέντρων του νησιού και το πλήγμα που αυτό επιφέρει στον Τουρισμό του νησιού και δεσμεύτηκε για την άμεση αντιμετώπιση των ζητημάτων του κλάδου. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκος δείχνοντας την αμέριστη συμπαράστασή του στα προβλήματα του νησιού.
Ακόμα ένα θέμα που ανέφερε η Δημαρχεύουσα στον Υπουργό είναι ότι με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας αλλά και την υποστελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, πρωτεύει η ασφάλεια των πολιτών και πρέπει να θωρακιστεί το νησί μας για αντεπεξέλθουμε στον όγκο των επισκεπτών του καλοκαιριού, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα παράνομης στάθμευσης και κυκλοφοριακού χάους, αλλά και να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα το έντονο, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, παρεμπόριο. 
 
Τελευταίος σταθμός της κας Γρυπάρη ήταν το Υπουργείο Περιβάλλοντος κα Κλιματικής Αλλαγής όπου η Δημαρχεύουσα επισκέφτηκε μετά από πρόσκληση του  Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Νικόλαο Ταγαρά,  παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου  κ. Νικολάου Ζωίδη. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, μετά από κάλεσμα της Δημαρχεύουσας να παραβρίσκεται, αλλά και ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Κουνάνη της ΔΕΥΑΜ συζήτησαν για την εξεύρεση άμεσης λύσης για την αντιμετώπιση της Λειψυδρίας.
 
Οι Κυβερνητικοί φορείς δεσμεύτηκαν για την άμεση εγκατάσταση κινητών μονάδων αφαλάτωσης και τη μεταφορά νερού με πλοιάρια με παράλληλη δέσμευση των Τοπικών φορέων για την επιτάχυνση, όσο το δυνατόν των χρονοβόρων διαδικασιών, με συνεργασία με τον Υπουργό κ. Ταγαρά και τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου κ. Ζωίδη ώστε να αντιμετωπίζονται άμεσα τα κωλύματα για τους διαγωνισμούς, για την συντήρηση και επισκευή των αφαλατώσεων αλλά και την σύνδεση των δικτύων ύδρευσης Χώρας και Άνω Μεράς Μυκόνου. 
 
Μία μέρα νωρίτερα, την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014 επισκέφτηκε την Δημαρχεύουσα κα Ειρήνη Ι. Γρυπάρη στο γραφείο της στο Δημαρχείο ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Πουσσαίος. Σκοπός της συνάντησης με τον κ. Πουσσαίο ήταν η συζήτηση στα διάφορα θέματα του νησιού και ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την αμέριστη στήριξη της Περιφέρειας προς τη Μύκονο.