Πότε θα επιτραπούν οι μετακινήσεις με πλοία – Αυστηροί κανόνες για όλο το καλοκαίρι

Πότε θα επιτραπούν οι μετακινήσεις με πλοία – Αυστηροί κανόνες για όλο το καλοκαίρι

 

Ο κορωνοϊός έχει αλλάξει τα πάντα στη ζωή μας κι αυτό θα συνεχιστεί και μετά την άρση των απαγορεύσεων, τουλάχιστον στους περισσότερους τομείς. Σε αυτούς τομείς περιλαμβάνονται και οι μετακινήσεις με πλοία ή αεροπλάνα, καθώς, το πλαίσιο λειτουργίας τους θα είναι εξαιρετικά αυστηρό με περιορισμούς που όμοιούς τους δεν έχουμε ξαναδεί.
 
Το θέμα είναι πότε θα επιτραπούν οι μετακινήσεις των ταξιδιωτών με πλοία. Η σταδιακή άρση των μέτρων στην Ελλάδα ξεκινά από την Δευτέρα 4 Μάϊου. Στην παρούσα φάση θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολο και δε συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες να επιτραπούν οι μετακινήσεις με πλοία την παραπάνω ημερομηνία.
 
Οι δείκτες της πανδημίας στη χώρα υποχωρούν καθημερινά, ωστόσο, τα νησιά αποτελούν ειδική περίπτωση, καθώς τα περισσότερα δε διαθέτουν οργανωμένες μονάδες υγείας και η οποιαδήποτε πιθανότητα εμφάνισης του ιού, δημιουργεί μεγαλύτερες δυσκολίες στη συνολική διαχείριση κάθε κρούσματος.
 
Από την άλλη, στα νησιά χτυπάει η καρδιά του ελληνικού τουρισμού, ο οποίος φέτος θα αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα, αλλά κάποια στιγμή, έστω και στοιχειωδώς, θα πρέπει να ξεκινήσει η επανεκκίνηση της τουριστικής οικονομίας.
 
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι μετακινήσεις πλοία από και προς τα νησιά θα επιτραπούν μέσα στο Μάιο, χωρίς να έχει προσδιορισθεί μέχρι αυτή τη στιγμή η ακριβής ημερομηνία. Αυτό θα συμβεί με την προϋπόθεση, βέβαια, ότι η φθίνουσα πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες.
 
Όπως αναφέρθηκε και στον πρόλογο, η άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις με πλοία και αεροπλάνα, θα περιλαμβάνει ένα αυστηρό πρωτόκολλο το οποίο θα μειώνει δραστικά το μέγιστο αριθμό μεταφοράς επιβατών για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και θα προβλέπει αυστηρούς κανόνες για όλους τους επιβαίνοντες, με αυξημένη την πιθανότητα να ισχύουν για όλη τη θερινή περίοδο.
cyclades24.gr