Σαντορίνη: Αισθητός στο νησί ο σεισμός 4.1 R

Σαντορίνη: Αισθητός στο νησί ο σεισμός 4.1 R

 

 

Μετά τη Ρόδο (Δωδεκάνησα) και η Σαντορίνη... Αναφερόμαστε σε σεισμικές δονήσεις που προκάλεσαν αρκετή ένταση στους κατοίκους... 
 
Ασθενή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ΑΝΑ της Σαντορίνης, κατέγραψαν σήμερα στις 17:21 ώρα Ελλάδος οι σεισμογράφοι των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών
 
Ο σεισμός προέρχεται από απόσταση 256 Χλμ. ΝΑ της Αθήνας, ενώ το επίκεντρο εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 23 χλμ. ΑΝΑ της Σαντορίνης. 
 
Για τους δύο σεισμούς που σημειώθηκαν με λίγη ώρα διαφορά στη Ρόδο και τη Σαντορίνη μίλησε στο enikos.gr ο διευθυντής Ερευνών Σεισμολογίας στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.
 
“Ο σεισμός στη Σαντορίνη με μέγεθος 4,1 είναι έξω από το ηφαίστειο, στα νοτιοανατολικά του νησιού”, τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος και πρόσθεσε: “Είναι πιθανόν τεκτονικός και όχι σεισμός που έχει σχέση με το ηφαίστειο. Στη Ρόδο ο σεισμός σημειώθηκε νότια νησιού, με μέγεθος 4,6 Ρίχτερ. Πρόκειται για σεισμική δραστηριότητα σε φυσιολογικά πλαίσια. Δεν συνδέονται οι σεισμοί, είναι τυχαίο ότι σημειώθηκαν με λίγη ώρα διαφορά. Δεν σημαίνουν κάτι, με δεδομένο ότι εμφανίζονται ως μεμονωμένοι σεισμοί. Δεν μας ανησυχούν ωστόσο συνεχίζεται παρακολούθηση”.
naxospress.gr