5,3 εκατ. ξόδεψαν οι Ελληνες σε εφαρμογές παιχνιδιών

5,3 εκατ. ξόδεψαν οι Ελληνες σε εφαρμογές παιχνιδιών

 

 
Σε πιστό… σύντροφο κατά τις ημέρες της καραντίνας έχουν εξελιχθεί για μεγάλο τμήμα του ελληνικού πληθυσμού οι εφαρμογές (apps) παιχνιδιών στο κινητό τηλέφωνο και άλλες φορητές ηλεκτρονικές συσκευές (π.χ. ταμπλέτες).
 
Σύμφωνα με στοιχεία που εξασφάλισε αποκλειστικά η «Κ» από την αμερικανική εταιρεία ανάλυσης δεδομένων τεχνολογικών εφαρμογών Sensor Tower, στη χώρα μας, μόνο τον μήνα Μάρτιο δαπανήθηκαν συνολικά περίπου 5,3 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε αγορές εντός εφαρμογών (in-app) παιχνιδιών μέσω των ηλεκτρονικών καταστημάτων της Google (Google Play) και της Apple (App Store).
 
Πρόκειται για τις υψηλότερες δαπάνες, από τις αρχές της χρονιάς, σε τέτοιου είδους εφαρμογές, έχοντας αυξηθεί σε ποσοστό 18% και 26% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο και τον Ιανουάριο, αντίστοιχα. Κατά προσέγγιση δηλαδή, σύμφωνα με την Sensor Tower, οι Ελληνες gamers δαπάνησαν, μέσω κινητών συσκευών, τον πρώτο μήνα της χρονιάς 4,2 εκατ., ποσό που αυξήθηκε ελαφρώς σε 4,5 εκατ. τον Φεβρουάριο, οπότε ο κατ’ οίκον περιορισμός αποτελούσε άγνωστη πρακτική.
 
Η αύξηση των δαπανών αντανακλάται και στον αριθμό των τηλεφορτώσεων (downloads), δηλαδή πόσες μοναδικές φορές οι χρήστες έλαβαν και εγκατέστησαν ένα app στη συσκευή τους.
συνέχεια στην πηγή