Το «recovery plan» για τον τουρισμό: Μείωση ΦΠΑ ανά διανυκτέρευση, επιδοτήσεις και δάνεια

Το «recovery plan» για τον τουρισμό: Μείωση ΦΠΑ ανά διανυκτέρευση, επιδοτήσεις και δάνεια

 

 

 

Aγωνία επικρατεί στους επαγγελματίες του ξενοδοχειακού κλάδου για το πότε και πώς θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία, καθώς τα νέα που έρχονται από το μέτωπο των κρατήσεων δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά.
 
Είναι χαρακτηριστικό, όπως λέει ο πρόεδρος των ξενοδόχων Κέρκυρας, Χαράλαμπος Βούλγαρης, ότι: «υπάρχουν αρκετές ακυρώσεις, ιδιαίτερα για τους μήνες του Μαΐου που, όπως φαίνεται, δεν θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία και όσο περνά ο καιρός οι ακυρώσεις είναι και περισσότερες». 
 
Στην Κρήτη, υποστηρίζουν πως πολλά ξενοδοχεία δεν θα ανοίξουν ενώ περιμένουν τα αποτελέσματα μελέτης για τις αποστάσεις μεταξύ των πελατών ακόμη και στις ξαπλώστρες. «Πώς θα λειτουργήσουμε όταν θα έρθουν οι πρώτοι πελάτες στα ξενοδοχεία μας; Πώς θα είναι οι αποστάσεις αυτές; Πώς θα λειτουργήσουν οι πισίνες; Πώς θα λειτουργήσουν τα εστιατόρια;», διερωτάται στο Ανοιχτό Κανάλι ο πρόεδρος των ξενοδόχων Κρήτης, Νίκος Χαλκιαδάκης. 
 
Τι απαντούν οι tour operator για διακοπές στην Ελλάδα
 
Μεγάλοι tour operator που μίλησαν στο Ανοιχτό Κανάλι δήλωσαν πως το ενδιαφέρον τουριστών απ' όλο τον κόσμο παραμένει για την Ελλάδα. Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι υπάρχουν και αρκετές κρατήσεις για Ιούλιο και Αύγουστο και λένε ότι ετοιμάζουν πακέτα εκπτώσεων για να δελεάσουν τους τουρίστες.  «Οι κρατήσεις για την Ελλάδα πριν από την κρίση ήταν πολύ θετικές και παραμένουν ενεργές. Οι πωλήσεις ταξιδιών στην TUI για την καλοκαιρινή περίοδο συνεχίζονται σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές», αναφέρει μεταξύ άλλων ο υπεύθυνος Επικοινωνίας TUI Group, Βαγγέλης Γεωργίου.  συνέχεια στην πηγή