Χαρδαλιάς: Τα μέτρα δεν θα λήξουν στις 27 Απριλίου - ΒΙΝΤΕΟ

Χαρδαλιάς: Τα μέτρα δεν θα λήξουν στις 27 Απριλίου - ΒΙΝΤΕΟ

 

 

Ξεκάθαρο μήνυμα πως τα περιοριστικά μέτρα δεν λήγουν στις 27 του μήνα έστειλε στη σημερινή ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.
 
Υποστήριξε ότι «τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο μέχρι τις 27 Απριλίου». Αυτό δεν σημαίνει, πρόσθεσε, ότι θα χαλαρώσουν στις 28 Απριλίου. Το μόνο που θα αλλάξει είναι ότι ανοίγουν τα υποθηκοφυλακεία. Για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στις τράπεζες οι συντάξεις καταβάλλονται σε διαφορετικές ημερομηνίες.
 
 
Επισήμανε ότι η επιστροφή θα είναι σταδιακή και προσέθεσε ότι σταδιακή άρση των μέτρων δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να έχουμε κρούσματα. Τους επόμενους μήνες θα χρειαστεί πολλές φορές ανάλογα με τις εξελίξεις είτε να πατάμε φρένο είτε να επιστρέφουμε στη λήψη κάποιων περιοριστικών μέτρων εφόσον προκύπτουν επιδημιολογικά δεδομένα, τα οποία θα αξιολογούνται σε καθημερινή βάση πάντα σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα, σημείωσε.
 
Περαιτέρω ανέφερε ότι η κυβέρνηση μεθοδικά επεξεργάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο, το οποίο την ώρα που πρέπει θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός.
 
Ξεκαθάρισε ότι το μόνο μέτρο που αίρεται από την επόμενη εβδομάδα είναι ότι στις 27 Απριλίου θα ανοίξουν τα υποθηκοφυλακεία και για συγκεκριμένες διαδικασίες ανοίγουν τα ειρηνοδικεία και τα πρωτοδικεία.
 
 
Απηύθυνε έκκληση σε όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Κρανιδίου, να παραμείνουν στο σπίτι και ανακοίνωσε ότι σε φάση επεξεργασίας στα εργαστήρια βρίσκονται 177 δείγματα από την περιοχή, που αφορούν σε 177 δυνητικές επαφές.
 
Δείτε το βίντεο:

 

enikos.gr