Ανάσταση με βεγγαλικά στον Μυκονιάτικο ουρανό – Μήνυμα αισιοδοξίας από το νησί των ανέμων

Ανάσταση με βεγγαλικά στον Μυκονιάτικο ουρανό – Μήνυμα αισιοδοξίας από το νησί των ανέμων

 

Μήνυμα αισιοδοξίας στέλνει η Μύκονος απόψε η οποία θα υποδεχθεί την Ανάσταση του Κυρίου εν μέσω βεγγαλικών. Ο Δήμος Μυκόνου θέλοντας να κρατήσει το μήνυμα της Ανάστασης ζωντανό τις κρίσιμες αυτές μέρες που βιώνουμε λόγω της νόσου COVID-19, με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής αποφάσισε την ρήψη βεγγαλικών για την βραδιά της Ανάστασης.

Τα βεγγαλικά θα φωτίσουν τον ουρανό την στιγμή που στις εκκλησίες μας θα ψάλλεται το Χριστός Ανέστη και θα πέσουν τόσο στη Χώρα όσο και στην Άνω Μερά, ως είθισται κάθε χρόνο τέτοια μέρα, προκειμένου από τα σπίτια τους όλοι οι κάτοικοι να γιορτάσουν το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης.

Η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στην οποία εκπροσωπούνται και οι τρεις παρατάξεις, συνεδρίασε διά περιφοράς σε πλήρη σύνθεση μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα.

Μπορεί οι συνθήκες να είναι δύσκολες, μπορεί οι εκκλησιές να είναι κλειστές, όμως ο Δήμος Μυκόνου δηλώνει παρών, έστω και από απόσταση, στο γιορτινό μήνυμα της ημέρας, δίνοντας προτεραιότητα στους μόνιμους κατοίκους του νησιού σε μία περίοδο που για πρώτη φορά στην ιστορία δεν έχουμε επισκέπτες.

Έτσι στις 12:00 τα μεσάνυχτα με το Χριστός Ανέστη, ο ουρανός θα γεμίσει πυροτεχνήματα στέλνοντας το χαρμόσυνο μήνυμα σε όλους.