Επίδομα 800 ευρώ: Επεκτείνεται η λίστα με τους δικαιούχους - Οι νέες κατηγορίες

Επίδομα 800 ευρώ: Επεκτείνεται η λίστα με τους δικαιούχους - Οι νέες κατηγορίες

 

 

 

Την επέκταση των δικαιούχων του επιδόματος των 800 ευρώ, λόγω της πανδημίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας.   

 
Ο Γιάννης Βρουτσης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ανακοίνωσε ότι μετά το Πάσχα θα ακολουθήσει νέα τροπολογία, που θα  προβλέπει τις κατηγορίες που εντάσσονται και αυτές στο ειδικό επίδομα των 800 ευρώ.   
 
Η τροπολογία θα περιλαμβάνει: - Επέκταση της έκπτωσης ενοικίου 40% και για τους φοιτητές. - Επέκταση της χορήγησης των 800 ευρώ και στον επιχειρηματικό κόσμο που απασχολεί από 5 έως 20 εργαζόμενους.    
 
Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, η τροπολογία αυτή περιλαμβάνει περίπου 200.000 επιχειρήσεις.   Παράλληλα, αναμένεται τη Δευτέρα ή την Τρίτη του Πάσχα νέα διεύρυνση των δικαιούχων των 800 ευρώ, η οποία θα καλύψει 160.000 εργαζόμενους που είναι εκτός μισθωτής απασχόλησης.   
 
Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασία θα καλύπτει οικοδόμους, ξεναγούς, αποκλειστικούς νοσοκόμους, δασεργάτες, μουσικούς, ηθοποιούς, χορευτές, αγγειοπλάστες, ασβεστοποιούς αλλά και μισθωτούς του τουριστικού τομέα οι οποίοι βρίσκονται σε επίπεδο ανεργίας του Δεκεμβρίου.   
 
Η συγκεκριμένη κατηγορία δικαιούχων θα λάβει τα 800 ευρώ μετά το Πάσχα, και σύμφωνα με τον Γ. Βρούτση τα χρήματα, αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς τους από τα τέλη Απριλίου και έως 5 Μαΐου.   
 
Με πληροφορίες από τον ΣΚΑΪ και lifo.gr