Έρχεται μεγάλη συμφωνία με tour operators για την προσέλκυση τουριστών

Έρχεται μεγάλη συμφωνία με tour operators για την προσέλκυση τουριστών

 

 

 

Στην αποκάλυψη ότι υπάρχουν μεγάλοι tour operators που προτίθενται να φέρουν όλους τους τουρίστες που αναμένονταν να ταξιδέψουν φέτος στη Μεσόγειο προς την Ελλάδα προχώρησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στη διαδικτυακή συζήτηση που πραγματοποίησε το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών με θέμα "COVID-19: Οι επιχειρήσεις απέναντι στην αβεβαιότητα". 
 
Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης "Έχουμε teleconference την επόμενη εβδομάδα, και με τον υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη, και θα γίνει συμφωνία που θα πάρει και δημόσιο χαρακτήρα". 
 
Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι: Αν διατηρήσουμε την καλή μας εικόνα και διατηρήσουμε την αίσθηση ασφάλειας μπορούμε από μια μικρότερη τουριστική πίτα να διεκδικήσουμε ένα μεγάλο κομμάτι. 
 
Σημείωσε ταυτόχρονα ότι δεν θα κάνουμε ρεκόρ φέτος στον Τουρισμό, αλλά μπορούμε να πάρουμε μερίδια φέτος και την επόμενη χρονιά. 
 
Α. Ανδρεάδης: Η κρίση στην τουριστική αγορά μπορεί να διαρκέσει μέχρι και μια διετία
Μιλώντας στην ίδια διαδικτυακή συζήτηση ο κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Sani/Ikos εκτίμησε ότι η κρίση στην τουριστική αγορά λόγω του κορονοϊού μπορεί να διαρκέσει μέχρι και μια διετία. 
 
Επίσης, σημείωσε ότι η αξία του τουριστικού κλάδου και των τουριστικών assets δεν θα πρέπει να υποτιμάται. Θεώρησε όμως βέβαιο πως θα υπάρξουν εξαγορές ή μεγαλύτερη συγκέντρωση στον κλάδο. 
 
Όσον αφορά την επόμενη ημέρα του Τουρισμού, ο κ. Ανδρέαδης είπε πως θα πρέπει να στηριχθεί η απασχόληση, και με στήριξη των ανέργων, ενώ θα πρέπει να βρεθεί λύση και για τους εποχικά εργαζόμενους.
 
"Πρέπει να μην χάσουμε επιχειρήσεις και εργαζόμενους" είπε.
 
Υπογράμμισε ακόμη πως η Ελλάδα θα πρέπει να διεκδικήσει όσο γίνεται μεγαλύτερα μερίδια από την τουριστική πίτα που λόγω της πανδημίας έχει συρρικνωθεί. 
 
Β. Κουρλιμπίνη / capital.gr