Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει την παραγωγή των νησιών

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει την παραγωγή των νησιών

 

Επιστολή προς εμπόρους και εκπροσώπους των μεγάλων καταστημάτων Σούπερ Μάρκετ που εδρεύουν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου απέστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικού τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης, ζητώντας τους την αγορά και εμπορία των τοπικών προϊόντων. Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
 
«Αξιότιμοι κύριοι,
Η πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση που βιώνουμε έχει επηρεάσει δυσμενέστατα όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας. Σε μια ευάλωτη περιοχή όπως είναι το Νότιο Αιγαίο  κυρίως λόγω της νησιωτικότητας , η προσπάθεια αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας απ’ ότι στις άλλες περιοχές. Το υψηλό μεταφορικό κόστος και η μικρή κλίμακα παραγωγής αποτελούν εμπόδια στους τοπικούς παραγωγούς μας στην προσπάθειά τους να διαθέσουν τα προϊόντα τους εκτός του νησιού τους, γεγονός που στη τωρινή συγκυρία τους έχει φέρει στα όρια της καταστροφής. 
Συμμετέχοντας στην αγωνία και στην προσπάθεια που κάνουν για να επιβιώσουν και για  να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή στα νησιά μας, αναζητούμε συνεχώς λύσεις για να βγουν από το αδιέξοδο της διάθεσης των προϊόντων τους.
Αξιότιμοι κύριοι,
πιστεύουμε ότι αυτή η προσπάθεια θα έχει αποτέλεσμα μόνο αν την αγκαλιάσουν όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στα όρια της  Περιφέρειά μας , τόσο στις Κυκλάδες όσο και στα Δωδεκάνησα. Για τους λόγους αυτούς σας παρακαλούμε να εξετάσετε τη δυνατότητα της εισαγωγής τοπικών προϊόντων της Περιφέρειάς μας στα καταστήματά σας, που λειτουργούν στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες .»
 
                                                                                                                Με τιμή
                                                
       Αντιπεριφερειάρχης
                           
 
        ΦΙΛΗΜΟΝΑΣ Γ. ΖΑΝΝΕΤΙΔΗΣ