Η παράνομη μετανάστευση στην Ελλάδα σε αριθμούς

Η παράνομη μετανάστευση στην Ελλάδα σε αριθμούς

Η Ελλάδα, ο διαχρονικός παράδεισος της φύσης και του πνεύματος, από την δεκαετία του 1980 και μετά άρχισε να αποτελεί προνομιακό στόχο εποικισμού στην αρχή από τον Βορρά (Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία κ.α.) και στην συνέχεια από την Ανατολή, με βάση ένα μακροπρόθεσμο σχεδιασμό των παντουρκιστών* που δεν έπαψαν να ονειρεύονται ανασύσταση της νέο – οθωμανικής αυτοκρατορίας, από την εποχή ακόμα της σταδιακής κατάρρευσης της με την δημιουργία του κινήματος των νεότουρκων (1908) και την πλήρη διάλυση της το 1922.

Η πρώτη επίσημη έκφραση του μακροπρόθεσμου σχεδιασμού των νεότουρκων αποδίδεται στην δήλωση του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας Τουρκούτ Οζάλ (1927-1993) «Δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες, αρκεί να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια από την εδώ μεριά και να τελειώνουμε μ’ αυτούς». Ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός των παντουρκιστών συνεχίζεται μεθοδικά επί ολόκληρες δεκαετίες έχοντας ήδη πετύχει σημαντικά αποτελέσματα.
 
Στην Ελλάδα, κατά την απογραφή του Μαρτίου 2001 είχαν καταγραφεί 796.713 αλλοδαποί – οι περισσότεροι από τους μισούς (52% περίπου) ήλθαν από την γειτονική Αλβανία. Μεταξύ τους, Έλληνες της διασποράς από την Βόρεια Ήπειρο με κοινή γλώσσα και θρησκεία, οι οποίοι αφομοιώθηκαν εύκολα και ομαλά από την τοπική κοινωνία. Το υπόλοιπο ποσοστό των καταγεγραμμένων το έτος 2001 αφίξεων προέρχονταν από άλλες Βαλκανικές χώρες (Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Σκόπια) και την Ανατολή με τις πρώτες οργανωμένες τουρκικές «δομές» στα Μικρασιατικά παράλια.
 
Από το έτος 2001 έως και το 2019 κατέφθασαν στην Ελλάδα 2.750.697 καταγεγραμμένοι παράνομοι μετανάστες, όπως προκύπτει από τον αναλυτικό πίνακα που ακολουθεί, στο συντριπτικό τους ποσοστό από την Ανατολή (Πακιστάν, Αφγανιστάν, Μπαγκλαντές, Συρία, Περσία, Ιράκ κ.α.) αλλά και από κάθε γωνιά του κόσμου:  (Άποψη– του Λεωνίδα Κουμάκη) συνέχεια στην πηγή