Η Κάρμεν Ρουγγέρη για πρώτη φορά στην Μύκονο

Η Κάρμεν Ρουγγέρη για πρώτη φορά στην Μύκονο

 

 

 

Η Κάρμενη Ρουγγέρη για πρώτη φορά στην Μύκονο με την παράσταση που καταχειροκροτήθηκε από χιλιάδες μικρούς και μεγάλους θεατές τον χειμώνα στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης «Περσέας και Ανδρομέδα»
 
Με την σκέψη ότι είναι ωραίο τα παιδιά να μαθαίνουν λίγο-λίγο τη μυθολογία μας μέσα από το θέατρο, την Τετάρτη 11 Ιουνίου στις 16:00 και στις 19:00 το απόγευμα, η Κάρμεν Ρουγγέρη μαζί με την ομάδα της, συνεχίζουν και φέτος το ταξίδι στην ελληνική μυθολογία, διαλέγοντας αυτή τη φορά τον «Περσέα». Ένα έργο διαδραστικό που ζωντανεύει στη σκηνή με τον μοναδικό τρόπο της αγαπημένης δημιουργού μικρών και μεγάλων.
 
«Περσέας και Ανδρομέδα», ένας όχι πολύ γνωστός μύθος, που δίνει την ευκαιρία να τον γνωρίσετε μέσα από μια θεατρική παράσταση, φτιαγμένη με πολλή αγάπη και σεβασμό για τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους μας φίλους, μετά την μεγάλη επιτυχία που γνώρισε όλο το χειμώνα στην Αθήνα.
 
Ο μύθος ξεκινάει από τον Δία μεταμορφωμένο σε χρυσή βροχή. Το αγκάλιασμα της χρυσής αυτής βροχής με τη Δανάη, την πεντάμορφη βασιλοπούλα απ’ το Άργος, θα φέρει στον κόσμο ένα μωρό. Ένα θεϊκό μωρό, που μεγαλώνοντας θα γίνει ένας από τους πιο ξακουστούς ήρωες της ανθρωπότητας. Λίγες μέρες μετά τη γέννηση του, ο Περσέας θα βρεθεί μαζί με τη μητέρα του σε ένα σεντούκι πεταμένο στη θάλασσα. Τα κύματα θα φέρουν το σεντούκι στη Σέριφο, το πανέμορφο νησί. Εκεί θα τους περισώσει ένας ψαράς ο Δίκτης, που θα φιλοξενήσει και θα γίνει αργότερα δάσκαλος καλός για το μικρό Περσέα. Τα χρόνια θα περάσουν γρήγορα όπως τα παραμύθια. Ο Περσέας θα γίνει ολόκληρο παλικάρι και θα αναλάβει να πάει στις γοργόνες, να κόψει το κεφάλι της Μέδουσας. Ο δρόμος θα είναι δύσκολος, γεμάτος περιπέτειες, αγωνία και εκπλήξεις. Εκεί θα συναντήσει τον έρωτα…
 
Σίγουρα κανένας μύθος δεν είναι τόσο παραμυθένιος, όσο ο Περσέας και η Ανδρομέδα.
 
Η συνέχεια στο Θέατρο:
 
Οι συντελεστές της παράστασης: στο κείμενο και την σκηνοθεσία η Κάρμεν Ρουγγέρη, στα σκηνικά και στα κουστούμια η Χριστίνα Κουλουμπή, στην κίνηση, στις χορογραφίες και στο φωτισμό ο Πέτρος Γάλλιας, στη μουσική σύνθεση, στην ενορχήστρωση και στα video art ο Αντώνης Δελαπόρτας, στους στίχους και στην επιλογή των τραγουδιών ο Ανδρέας Κουλουμπής, βοηθός σκηνοθέτη η Κατερίνα Παπαναστασάτου, βοηθός ενδυματολόγου η Έρρικα Αλαμάνου ενώ υπεύθυνη γραφείου παραγωγής η Ειρήνη-Ρεγγίνα Δούκα.
 
Οι ηθοποιοί που παίζουν είναι ο Πέτρος Κιοσές, η Χριστίνα Κουλουμπή, η Νεφέλη Κουλούρη, ο Σπύρος Περδίου, η Δέσποινα Πολυκανδρίτου, ο Γιάννης Τσουρουνάκης και ο Άγγελος Χατζάς.