Δήμαρχος Μυκόνου: «Όλοι μαζί θα γίνουμε δίχτυ προστασίας για την κοινωνία μας»

Δήμαρχος Μυκόνου: «Όλοι μαζί θα γίνουμε δίχτυ προστασίας για την κοινωνία μας»

 

 

Σε ανάρτηση του, στα Μέσα Μαζικής Δικτύωσης, ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς αναφέρει πως από τη σύσταση της νέας κοινωνικής δομής πρόνοιας και αλληλεγγύης, «Δίχτυ Αγάπης», πριν 20 ημέρες μέχρι και σήμερα, έχουν διανεμηθεί είδη παντοπωλείου και κρεοπωλείου, σε περισσότερους από 100 δικαιούχους.
 
Η σχετική ανάρτηση
 
Ενημερώνω τους συμπολίτες μου πως από τη σύσταση της νέας κοινωνικής δομής πρόνοιας και αλληλεγγύης, «Δίχτυ Αγάπης», πριν 20 ημέρες μέχρι και σήμερα, έχουν διανεμηθεί είδη παντοπωλείου (τρόφιμα, χαρτικά, απορρυπαντικά) και κρεοπωλείου, σε περισσότερους από 100 δικαιούχους. Η ατομική λίστα προϊόντων, περιλαμβάνει περισσότερους από 20 κωδικούς αγαθών.
 
Για λόγους που έχουν σχέση με τη διακριτικότητα και το σεβασμό στους συνανθρώπους μας επιλέξαμε σε κάθε αποστολή να παρέχουμε τρόφιμα που καλύπτουν τις ανάγκες 15 ημερών κατ΄ άτομο. Εξασφαλίζουμε την ανωνυμία των επωφελούμενων με κάθε τρόπο.
 
Ενόψει των αυξημένων αναγκών του Πάσχα καταφέραμε μέσω της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) να διασφαλίσουμε επιπλέον προϊόντα και είδη πρώτης ανάγκης, που θα παραδώσουμε τις επόμενες ημέρες στη σχετική λίστα αποδεκτών.
 
Στις πρώτες γραμμές της προσπάθειας αυτής, βρέθηκαν οι «Εθελοντές Μυκόνου», μια οργάνωση που ο Δήμος μας για χρόνια στηρίζει τη δράση του, μιας και έχει εξασφαλισμένη την ευρύτερη αποδοχή της κοινωνίας μας.
 
Στη δημοτική δομή «Δίχτυ Αγάπης» με πρωτοβουλία του Δήμου μας, συμπεριλαμβάνονται επίσης και εξυπηρετούνται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς και οι δύο νέες δράσεις του ΥΠ.ΕΣ το #CitySolidarityGR και #AnimalSolidarityGR .
 
Η ανταπόκριση της συμμετοχής των πολιτών στη δημοτική δομή προσφοράς και εθελοντισμού «Δίχτυ Αγάπης» είναι κάτι που πράγματι μας συγκινεί όλους, και μας κάνει να αισθανθούμε περήφανοι για τον τόπο μας, αφού η ανθρωπιά και η αλληλοβοήθεια, αποδεικνύονται στέρεα θεμέλια της κοινωνίας μας.
 
Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς σε κάθε εθελοντή/τρια, καθώς και στους δημοτικούς υπαλλήλους μας για τη βοήθειά τους στη διεκπεραίωση και την κάλυψη των καθημερινών αναγκών της κοινωνικής μας δομής «Δίχτυ Αγάπης».
 
Όλοι μαζί θα γίνουμε δίχτυ προστασίας για την κοινωνία μας, που μετά από την πρωτόγνωρη αυτή κρίση, θα είναι πιο ισχυρή και θα έχει περισσότερη ανθρωπιά και αλληλεγγύη.