ΑΑΔΕ: Παράταση στην πληρωμή των βεβαιωμένων φορολογικών οφειλών

ΑΑΔΕ: Παράταση στην πληρωμή των βεβαιωμένων φορολογικών οφειλών

 

Έως τις 21 Απριλίου παρατείνεται η προθεσμία καταβολής των βεβαιωμένων φορολογικών υποχρεώσεων - με δικαίωμα έκπτωσης 25% - όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, κατόπιν απόφασης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).
 
Υπενθυμίζεται ότι το δικαίωμα έκπτωσης στις βεβαιωμένες οφειλές αφορά όσες επιχειρήσεις έχουν τεθεί σε υποχρεωτική αναστολή λειτουργίας ή αναγκάστηκαν να βάλουν προσωρινό «λουκέτο» λόγω μειωμένου τζίρου.
 
Παράλληλα, με βάση δεύτερη απόφαση της ΑΑΔΕ, η προθεσμία καταβολής των οφειλών για ηλικιωμένους ή για άτομα με αναπηρία παρατείνεται έως τις 24 Απριλίου.
 
Στόχος, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, είναι να δοθεί στους πολίτες και στις επιχειρήσεις ικανός χρόνος για να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους - εν μέσω των έκτακτων μέτρων για τον κορονοϊό.
 
Πιο αναλυτικά:  
 
  1. Παρατείνεται έως τις 21.4.2020 η προθεσμία καταβολής με δικαίωμα έκπτωσης 25% των βεβαιωμένων στη Φορολογική Διοίκηση οφειλών των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού (COVID-19), καθώς και των δόσεων ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής οι οποίες έληγαν την 30.03.2020 και την 31.03.2020, των εκμισθωτών των ακινήτων τους, καθώς και των φυσικών προσώπων που εργάζονται σε αυτές τις επιχειρήσεις. 
  2. Παρατείνεται έως τις 24.4.2020 η προθεσμία καταβολής βεβαιωμένων στη Φορολογική Διοίκηση οφειλών, οι οποίες έληγαν την 31.03.2020, των φυσικών προσώπων που συμπληρώνουν μέχρι την 31.12.2020 το εβδομηκοστό (70ό) έτος της ηλικίας τους, καθώς και των προσώπων που παρουσιάζουν βαριά αναπηρία σε ποσοστό 80% και άνω.