Ευχαριστήρια επιστολή του Περιφερειάρχη στους Ιατρικούς Συλλόγους Κυκλάδων και Δωδεκανήσου

Ευχαριστήρια επιστολή του Περιφερειάρχη στους Ιατρικούς Συλλόγους Κυκλάδων και Δωδεκανήσου

Στο πλαίσιο της δυνατότητας που μας έδωσε μόλις πρόσφατα η κυβέρνηση, μέσω σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, να συνδράμουμε και εμείς το έργο της στήριξης των δομών υγείας σε υλικά και εξοπλισμό, έχουμε απο την πρώτη στιγμή ανταποκριθεί και θέτοντας τον προυπολογισμό και τις υπηρεσίες μας στην διάθεση του κρατικού μηχανισμού δίνουμε εναν σκληρό και καθημερινό αγώνα να προμηθευτούμε ιατρικά υλικά και εξοπλισμό, απαραίτητα για την αντιμετώπιση της παρούσης κρίσης υγείας.
 
Εως και σήμερα, έχουμε διαθέσει για τον σκοπό αυτό, ποσό πολλαπλάσιο των 265.000,00 Ευρώ που λάβαμε ως επιχορήγηση από τον Κρατικό Προυπολογισμό, καλύπτοντας το κόστος του ιατρικού εξοπλισμού που είτε έχουμε παραγγείλει είτε έχουμε ήδη παραλάβει και παραδώσει στις δομές υγείας, από ίδιους πόρους.
 
Ενδεικτικά, σας αναφέρω την προμήθεια Isolation Boxes (πρόταση που είχε κατατεθεί και απο εσάς), τον εξοπλισμό για τη διενέργεια μοριακών εξετάσεων στα Μικροβιολογικά Τμήματα όλων των Νοσοκομείων μας, την προμήθεια αναπνευστήρων επίσης για όλα τα Νοσοκομεία μας, την διενέργεια απολυμάνσεων σε μεγάλο αριθμό δημόσιων χώρων (Νοσοκομείο, ασθενοφόρα ΕΚΑΒ, ΙΚΑ, πλατείες κτλ), την άμεση προετοιμασία χώρου της Περιφέρειας για την μεταφορά της Υπηρεσίας Αιμοληψιών εκτός του Γ. Νοσοκομείου Ρόδου, την προμήθεια δύο υπερσύγχρονων κλωβών αρνητικής πίεσης για την κάλυψη των αναγκών των διακομιδών από το ΕΚΑΒ που ως γνωστό λειτουργεί με έναν μόνο κλωβό για όλη την Ελλάδα κ.Ο.Κ. Κατανοούμε πλήρως την ανάγκη να θωρακίσετε και εσείς με την σειρά σας τα μέλη σας και το αίτημα που μας έχετε καταθέσει για την προμήθεια μέσων προστασίας έχει συμπεριληφθεί στο συνολικό ύψος του υπο εξεύρεση εξοπλισμού. 
 
Πιστεύω πως δεν σας γνωρίζω κάτι νέο, λέγοντας σας πως υπάρχει παγκοσμίως τρομακτική έλλειψη σε ιατρικό υλικό, όπως άλλωστε και εσείς αναγνωρίζετε στην επιστολή σας, και διεξάγεται ενας διεθνής πόλεμος για την εξεύρεση αυτού. Οι υπηρεσίες μας βρίσκονται σε πυρετώδεις διεργασίες αναζήτησης και προμήθειας ιατρικών υλικών και οι όποιες ποσότητες έως και σήμερα έχουν παραληφθεί δίδονται με απόλυτη προτεραιότητα στις δημόσιες δομές υγείας των νησιών μας που και πολλές είναι και κατακερματισμένες και σε αυτό δεν μπορώ να πιστέψω ότι μπορεί οι Ιατρικοί Σύλλογοι των νησιών μας να διαφωνούν.
 
Αναμένουμε την επόμενη εβδομάδα την παραλαβή κάποιων ποσοτήτων ιατρικών υλικών και από αυτές τις ποσότητες θα φροντίσουμε να λάβετε και εσείς το μεγαλύτερο δυνατόν ποσοστό. Κλείνοντας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά, όπως το κάνω και δημόσια πάντα όποτε αναφέρομαι σε αυτό, για την καθοριστική συμβολή σας και ανταπόκριση στο κάλεσμα για εθελοντική εργασία, για όσο διαρκεί η παρούσα κρίση, στην υπηρεσία Τηλειατρικής που πρόσφατα λειτουργήσαμε σε συνεργασία με την εταιρεία Dr Button και δύο ακόμα Περιφέρειες της χώρας.