Ανακοίνωση του Δ/ντή του ΕΠΑΛ για την διάκριση του Σχολείου σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό

Ανακοίνωση του Δ/ντή του ΕΠΑΛ για την διάκριση του Σχολείου σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό

 

 

Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του ΕΠΑΛ Μυκόνου είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουν ότι το σχολείο μας προκρίθηκε στα 10 καλύτερα σχολεία (σε σύνολο 120 περίπου) στον Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ) Εικονική Επιχείρηση.

Το σχολείο μας συμμετέχει για πρώτη φορά στον διαγωνισμό έχοντας φτιάξει ένα καινοτόμο σύστημα ανίχνευσης πυρκαγιών (feyeREI). Το πρότζεκτ βρίσκεται στην ιστοσελίδα του σχολείου 1epal-mykon.kyk.sch.gr Ο διαγωνισμός ήταν να διεξαχθεί στο The Mall Athens στις 13 Μαρτίου αλλά λόγω της αναστολής λειτουργίας των σχολείων η παρουσίαση έγινε με ηλεκτρονικά μέσα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους εκπαιδευτικούς που είχαν την ιδέα και δούλεψαν το πρότζεκτ, τους μαθητές που συμμετείχαν, τον Δήμο Μυκόνου για την χρηματοδότηση μέσω της Δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής καθώς και τον εξωτερικό συνεργάτη (απαραίτητη προϋπόθεση για να λάβεις μέρος στον διαγωνισμό) κον Κώστα Κατσούδα. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να επισημάνω ότι τα Επαγγελματικά Λύκεια εκμεταλλευόμενα τον χαρακτήρα τους για επαγγελματική κατάρτιση των μαθητευομένων και την δυναμική των εκπαιδευτικών που τα υπηρετούν μπορούν να συναγωνιστούν μεγάλα ιδιωτικά σχολεία.

Τα 10 σχολεία με τα έργα τους που προκρίθηκαν στην τελική φάση που θα διεξαχθεί στις 8 Μαΐου για την ανάδειξη του καλύτερου έργου το οποίο θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό είναι τα παρακάτω:

1. ECOWAVE- Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης 2. ELEPHANT- ΓΕΛ Φιλοθέης & ΓΕΛ Τραγαίας Νάξου 3. FeyerREI- ΕΠΑΛ Μυκόνου 4. GRID- Κολλέγιο Ανατόλια 5. jewelQRy- Εκπαιδευτήρια Καντά  6. KINESIS- Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας 7. Linkteen- Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα 8.  MEDINOW- Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού 9. STUSHION- PIERCE 10.  VProject–Σχολή Μωραΐτη

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ