Πανελλήνιο Σωματείο Τουριστικών Συνοδών: Να ενταχθούν οι τουριστικοί συνοδοί στα μέτρα

Πανελλήνιο Σωματείο Τουριστικών Συνοδών: Να ενταχθούν οι τουριστικοί συνοδοί στα μέτρα

 

 

Με ανακοίνωσή του το Πανελλήνιο Σωματείο Τουριστικών Συνοδών, που έχει σαν μέλη του, τους Τουριστικούς Συνοδούς, υπεύθυνους για την συνοδεία, φροντίδα και σωστή πραγματοποίηση συγκεκριμένου ταξιδιωτικού προγράμματος με σκοπό την σωστή πληροφόρηση των ταξιδιωτών, την μετάφραση από τους ξεναγούς (όπου χρειάζεται) και την επίλυση των προβλημάτων τους στον εισερχόμενο και στον εξερχόμενο τουρισμό, πληροφορεί ότι τα μέλη του βρίσκονται εκτός των μέτρων ενίσχυσης της Πολιτείας.
 
Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση που υπογράφουν ο κ. Κώστα Μάρκουλας και η κα. Φωτεινή Ραλλάτου, «Παρότι τα τουριστικά γραφεία συμπεριλήφθηκαν στα μέτρα της κυβέρνησης, οι τουριστικοί συνοδοί δεν μπορούν να υπαχθούν σε αυτά.
 
Είναι απαραίτητο να συμπεριληφθούν οι τουριστικοί συνοδοί στα επείγοντα μέτρα οικονομικής στήριξης των εργαζομένων, καθώς εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που λήγουν με το πέρας της εκάστοτε εκδρομής, ενώ έχουν πολλαπλούς εργοδότες (άρα δεν μπορεί ένας εργοδότης να τους δηλώσει στην Εργάνη).
 
Στις 19/03/2020 με σχετικό υπόμνημα ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός και όλα τα αρμόδια υπουργεία, το οποίο εξηγεί την ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος των τουριστικών συνοδών, ενώ σε τηλεφωνική επαφή με το υπουργείο Εργασίας προτάθηκαν από το σωματείο και λύσεις ως προς ο θέμα, αλλά ακόμα αναμένουμε  απάντηση».
money-tourism.gr