«Οι πρωτοβάθμιες υγειονομικές μονάδες των νησιών μας σήμερα δοκιμάζονται περισσότερο από ποτέ. Η νίκη η δική τους, είναι νίκη όλων μας. Είμαστε δίπλα τους»

«Οι πρωτοβάθμιες υγειονομικές μονάδες των νησιών μας σήμερα δοκιμάζονται περισσότερο από ποτέ. Η νίκη η δική τους, είναι νίκη όλων μας. Είμαστε δίπλα τους»

 

 

Στον αγώνα που δίνει το υγειονομικό προσωπικό σε όλο τον κόσμο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού εστιάζει το μήνυμά της για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας η εντεταλμένη Πολιτισμού Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Μυκόνου Ελένη Κοντιζά.

Η κα Κοντιζά κάνει ιδιαίτερη μνεία στις πρωτοβάθμιες υγειονομικές μονάδες των νησιών, όπως το Κέντρο Υγείας Μυκόνου που σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς καλούνται να ανταπεξέλθουν στον αγώνα απέναντι στον άγνωστο COVID - 19, όπως και σε όλους τους ασθενείς που δίνουν τη μάχη για τη ζωή τους, από οποιαδήποτε αρρώστια κι αν έχουν προσβληθεί.

Αναλυτικά το μήνυμα που ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram η Κοντιζά:

"Με τα μάτια στραμμένα σε όλους τους γιατρούς, νοσηλευτές και εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας, όσο και σε εκείνους τους επιστήμονες που αναζητούν μέσα στα εργαστήρια τη σύνθεση του εμβολίου της νέας υγειονομικής απειλής, γιορτάζεται σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Οι σκέψεις όλων μας είναι σε εκείνους που δοκιμάζονται σκληρά όχι μόνο από τον COVID-19 αλλά και από άλλα εποχικά ή χρόνια νοσήματα και ευχή μας η γρήγορη ανάρρωση τους.

Η Υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό για να μπορέσουμε να απολαύσουμε όλα τα άλλα και ένα από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Κάθε άνθρωπος σε κάθε σημείο του πλανήτη πρέπει να έχει πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας ανεξαρτήτου της οικονομικής του κατάστασης.
Οι αριθμοί όμως για άλλη μία φορά έρχονται αμείλικτοι και αποτυπώνουν μια διαφορετική πραγματικότητα.

Με αφορμή την σημερινή ημέρα, ας δηλώσουμε όλοι έμπρακτα την αμέριστη συμπαράστασή μας στους γιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό των Δημοσίων Δομών Υγείας και ιδιαιτέρως των Πρωτοβάθμιων Μονάδων, Κέντρα Υγείας των νησιών μας που σήμερα δοκιμάζονται περισσότερο από ποτέ, με την ευχή να βγουν νικητές από αυτή τη μεγάλη κρίση. Η νίκη η δική τους, είναι νίκη όλων μας. Είμαστε δίπλα τους".