Πρωτοπόρος και πάλι ο Δήμος Μυκόνου: Διπλασιάζει το επίδομα σίτισης και στέγασης στους νοσηλευτές του Κ.Υ. - Έρχονται αντίστοιχες πρωτοβουλίες και για τους γιατρούς

Πρωτοπόρος και πάλι ο Δήμος Μυκόνου: Διπλασιάζει το επίδομα σίτισης και στέγασης στους νοσηλευτές του Κ.Υ. - Έρχονται αντίστοιχες πρωτοβουλίες και για τους γιατρούς

 

 

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας είναι αφιερωμένη στο νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της νόσου COVID-19.

Σήμερα όμως τιμούμε το έργο και όλων των εργαζομένων στον τομέα της υγείας, (γιατρούς, νοσηλευτές, ΕΚΑΒ) δείχνοντας το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας για το θάρρος, τη δύναμη και την αποφασιστικότητά τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ειδικά στο νησί μας ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς και νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας, αλλά και στους ιδιώτες γιατρούς για την προσφορά τους σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Μυκόνου, ως ελάχιστη πράξη αναγνώρισης και σεβασμού θα καταβάλει από τον Απρίλιο και μάλιστα, διπλασιασμένο, το καθιερωμένο ετήσιο επίδομα σίτισης και στέγασης στους νοσηλευτές.

Tις επόμενες εβδομάδες θα υπάρχουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες και για τους γιατρούς μας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, ο Δήμαρχος κ. Κ. Κουκάς, δήλωσε:

«Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας συμπίπτει με μια πανδημία που είχε δεκαετίες να γνωρίσει ο πλανήτης. Μια πανδημία που δοκιμάζει τις αντοχές των δημοσίων συστημάτων υγείας και κυρίως μας αναγκάζει όλους να επαναπροσδιορίσουμε προτεραιότητες και στόχους σε όλα τα επίπεδα. Η τοπική μας κοινωνία δίνει αυτή τη μάχη με ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση. Και πάνω από όλα με σεβασμό και τιμή στους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας που είναι στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης. Ο Δήμος Μυκόνου τα πέντε τελευταία χρόνια στηρίζει έμπρακτα το ιατρικό και νοσηλευτικό μας προσωπικό και θα το πράξει ακόμα περισσότερο αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Δίνουμε τη μάχη όλοι μαζί και θα κερδίσουμε μαζί».