Όλο το χρονοδιάγραμμα για την καταβολή των 800 ευρώ σε υπό αναστολή εργαζόμενους – Ξεκινούν 14 Απριλίου

Όλο το χρονοδιάγραμμα για την καταβολή των 800 ευρώ σε υπό αναστολή εργαζόμενους – Ξεκινούν 14 Απριλίου

 

 

Σε τρία τριήμερα –ανάλογα με το χρόνο υποβολής των σχετικών δηλώσεων -  θα καταβληθεί η ειδική κρατική  αποζημίωση των 800 ευρώ  για τους μισθωτούς, των οποίων η σύμβαση εργασίας ανεστάλη, καθώς η επιχείρηση στην οποία απασχολούνται είτε έκλεισαν με κρατική εντολή, είτε πλήττονται σημαντικά από την τρέχουσα κρίση λόγω κορονοϊού.
 
Αυτό προκύπτει από το χρονοδιάγραμμα το οποίο ανάρτησε στο προσωπικό λογαριασμό του στο twitter, ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.
 
Συγκεκριμένα:
1. ‘Οσοι  εργαζόμενοι (με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους), αλλά και οι εργοδότες (κλειστών με κρατική εντολή επιχειρήσεων) τους υποβάλλουν τη σχετική δήλωση έως τις 10 Απριλίου (σ.σ. οι εργαζόμενη στο supportemployees.gov.gr και οι εργοδότες τους στο σύστημα "Εργάνη"), οι εργαζόμενοι θα λάβουν την αποζημίωση των 800 ευρώ στο τριήμερο μεταξύ 14 -16 Απριλίου, δηλαδή μεταξύ της Μεγάλης Τρίτης και της Μεγάλης Τετάρτης.  Αυτό θα είναι το πρώτο τριήμερο των πληρωμών των 800 ευρώ στους δικαιούχους. Νωρίτερα, μεταξύ 11-13 Απριλίου, θα είναι δυνατές οι διορθώσεις στις δηλώσεις αυτές.
 
Τονίζεται πως η προθεσμία της 10ης Απριλίου αφορά αποκλειστικά στις επιχειρήσεις, οι οποίες έκλεισαν με κρατική εντολή, αλλά και στους εργαζομένους τους.
 
 
 
Όσον αφορά στις επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν πληγεί σημαντικά (δηλ. ανήκουν στη λίστα των ΚΑΔ), η προθεσμία υποβολής στο σύστημα "Εργάνη" των σχετικών δηλώσεων λήγει κατά την 20η Απριλίου.
 
 
2. Όσοι εργαζόμενοι πληττόμενων (και όχι κλειστών) βάσει λίστας ΚΑΔ επιχειρήσεων υποβάλλουν σχετική δήλωση ( supportemployees.gov.gr) από την 11η έως την 20η Απριλίου (με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους), θα λάβουν την αποζημίωση των 800 ευρώ στο τριήμερο μεταξύ 24 -26 Απριλίου. Αυτό θα είναι το δεύτερο τριήμερο πληρωμών. Νωρίτερα, μεταξύ 21-24 Απριλίου, θα είναι δυνατές οι διορθώσεις στις σχετικές δηλώσεις.
 
3. Όσοι εργαζόμενοι πληττόμενων (δηλ. όχι κλειστών) βάσει λίστας ΚΑΔ επιχειρήσεων υποβάλλουν δήλωση στην ειδική πλατφόρμα (supportemployees.gov.gr) μεταξύ 21- 30 Απριλίου  (με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους), θα λάβουν τη σχετική αποζημίωση μεταξύ 5ης και 7ης Μαίου. Αυτό θα είναι το τρίτο τριήμερο πληρωμών των 800 ευρώ.
 
 
capital.gr