Μήνυμα αλληλεγγύης από τον Δήμαρχο Άνδρου στον Δήμαρχο Μυκόνου

Μήνυμα αλληλεγγύης από τον Δήμαρχο Άνδρου στον Δήμαρχο Μυκόνου

 

Μήνυμα αλληλεγγύης από τον Δήμαρχο Άνδρου, Δημήτρη Λοτσάρη προς τον Δήμαρχο Μυκόνου, Κωνσταντίνο για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο νησί της Μυκόνου.
 
Κύριε Δήμαρχε,
 
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο νησί της Μυκόνου φέρνουν στην επιφάνεια τις χρόνιες ελλείψεις σε υποδομές, εξοπλισμό αλλά και σε ιατρικό & νοσηλευτικό προσωπικό στις υφιστάμενες Δομές Υγείας των νησιών των Κυκλάδων.
 
Με την λαμπρή εξαίρεση τη Σύρο, όπου λειτουργεί το Γενικό Νοσοκομείο, σε όλα τα υπόλοιπα νησιά της «γειτονιάς» μας, οι μόνιμοι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες που χρήζουν νοσοκομειακής περίθαλψης είναι αναγκασμένοι ακόμη και για την πιο «ελαφριά» νοσηλεία ή διάγνωση να διακομιστούν, με όποιο τρόπο (αεροδιακομιδή, πλωτά μέσα του ΛΣ & την υφιστάμενη ακτοπλοΐα). Ως Δήμαρχος Άνδρου, κατανοώ απόλυτα αυτές τις δυσκολίες γιατί τις ίδιες αντιμετωπίζουμε και στο νησί μας. Κατανοώ επίσης απόλυτα τη δυσκολία στη διαχείριση ενός ύποπτου ή ακόμη ενός επιβεβαιωμένου κρούσματος σε μια μικρή κοινωνία, η οποία απαιτεί την τήρηση των διαδικασιών όπως έχουν οριστεί από τις αρμόδιες αρχές (ΓΓΠΠ,ΥΥ,ΕΟΔΥ).
 
Κύριε Δήμαρχε,
 
Σας αξίζουν συγχαρητήρια για την διαχείριση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, αλλά και των μέτρων που λάβατε στην προσπάθεια που γίνεται για τον περιορισμό της διασποράς στο νησί αλλά και στα γύρω νησιά. Μέτρα που αφορούν κινήσεις πρόληψης για τους κατοίκους αλλά και για τους εργαζομένους του οικοδομικού κλάδου, όπου πολλοί από τους οποίους είχαν μεταβεί στο νησί της Μυκόνου από άλλες περιοχές της Ελλάδας, ανάμεσα τους και Ανδριώτες που έχουν ήδη επιστρέψει στις οικίες τους και έχουν ενημερωθεί να παραμείνουν στα σπίτια τους για το διάστημα των 14 ημερών.
Κυρίως όμως σας αξίζουν συγχαρητήρια για την ανθρώπινη στάση σας αλλά και τη στάση της υπεύθυνης του ΚΥ της κας Σαψούνη ως προς την αποτροπή του στιγματισμού των ανθρώπων που έχουν νοσήσει. Πρέπει να μπει καλά στο μυαλό όλων, ότι στα νησιά μας τα «ύποπτα ή τα επιβεβαιωμένα κρούσματα» είναι οι φίλοι μας, οι συγγενείς μας , οι γείτονες μας με τους οποίους έχουμε κοινό παρελθόν και θέλουμε να έχουμε κοινό μέλλον.
Κλείνοντας, σας διαβιβάζω την στήριξη του Δήμου Άνδρου στη δύσκολη αυτή στιγμή όπου καλούμαστε όλοι να συνεργαστούμε με ισχυρό πνεύμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς για να ξεπεράσουμε την πρωτοφανή αυτή κρίση.
Ευχόμενος καλή ανάρρωση στους νοσούντες,
 
Με εκτίμηση,
 
Ο Δήμαρχος Άνδρου
Δημήτριος Λοτσάρης