Το γνωρίζατε; - Δείτε τι αποκαλύπτει το χρώμα των μαλλιών για την υγεία σας

Το γνωρίζατε; - Δείτε τι αποκαλύπτει το χρώμα των μαλλιών για την υγεία σας

 

Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε, αποδείχθηκε πως υπάρχουν εκπληκτικά συγκεκριμένες επιπτώσεις στην υγεία για τις ξανθιές, μελαχρινές και κοκκινομάλλες γυναίκες.
 
Δεν έχει σημασία τι χρώμα επιλέγουμε να βάψουμε τα μαλλιά μας, αφού οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι το φυσικό μας χρώμα είναι το βαρόμετρο για την υγεία.
 
​Διαβάστε τι ακριβώς εννοούν:
 
Αν είστε ξανθιά: Οι ξανθιές γυναίκες κορίτσια είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς στην εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, μια πάθηση των ματιών που μπορεί να προκαλέσει τύφλωση, προειδοποιεί η Svetlana Kogan, γιατρός στη Νέα Υόρκη. Αυτό σημαίνει έλλειψη της ένωσης λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, που βρίσκεται σε μπιζέλια, λάχανο και σπανάκι.
 
Εάν είστε κοκκινομάλλα: Κινδυνεύετε από Πάρκινσον. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Χάρβαρντ, οι κοκκινομάλλες έχουν σχεδόν 90% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν τη νόσο. Για να το αποφύγετε η Margaret Lewin, MD, διευθύντρια του Ιατρικού Κέντρου Cinergy Health, συμβουλεύει να λαμβάνετε καθημερινά 400 μικρογραμμάρια φυλλικού οξέος.
 
 
Αν είστε μελαχρινή: Τριχόπτωση! Σύμφωνα με το περιοδικό, σχεδόν το 50% των γυναικών που έχουν τριχόπτωση στα μαλλιά τους, είναι μελαχρινές. Το χαμηλό σίδηρο συμβάλλει στην απώλεια μαλλιών, γι’ αυτό οι ειδικοί συστήνουν την αύξηση στην πρόσληψή του.  
 
pronews.gr