Ομαδική φυγή μετά την απαγόρευση της οικοδομής

Ομαδική φυγή μετά την απαγόρευση της οικοδομής

 

 

«Αδειάζει» η Μύκονος μετά την απαγόρευση κάθε τύπου οικοδομικών εργασιών. Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία για τον αριθμό όσων αναχωρούν σήμερα από το νησί. Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι το βράδυ πρόκειται να αναχωρήσουν περί τα 65 οχήματα στην πλειοψηφία τους επαγγελματικά και περισσότερα από 350 άτομα εκ των οποίων οι περισσότεροι αλλοδαποί εργάτες.

Τα στοιχεία είναι εντυπωσιακά και αποτελούν ένα χαρακτηριστικό δείγμα της μεγάλης ανοικοδόμησης που αντιμετωπίζει η Μύκονος τα τελευταία 30 χρόνια μετατρέποντας την σε ένα διαχρονικά απέραντο εργοτάξιο.

Ωστόσο και παρά την απαγόρευση των οικοδομικών εργασιών, σήμερα φορτηγό πλοίο ξεφόρτωνε υλικά στο νέο λιμάνι, σαν οποιαδήποτε άλλη μέρα με ανοικτή την οικοδομή. Σαφώς και δεν έχει υπάρξει απαγόρευση στη μετακίνηση των πλοίων που μεταφέρουν υλικά ωστόσο εικάζουμε ότι πρόκειται για τις τελευταίες παραγγελίες που είχαν κάνει οι μάντρες, πριν την απαγόρευση παντός τύπου οικοδομικών εργασιών που έχει επιβάλλει πλέον από χθες και για 14 μέρες η κυβέρνηση.