Αναστολή όλων των οικοδομικών εργασιών στη Μύκονο για 14 ημέρες

Αναστολή όλων των οικοδομικών εργασιών στη Μύκονο για 14 ημέρες

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο αίτημα του Δημάρχου Μυκόνου Κωνσταντίνου Κουκά για αναστολή των οικοδομικών εργασιών στο νησί, για την αποτροπή της μετάδοσης του κορονοϊού. 
 
Θυμίζουμε ότι από τα μέσα Μαρτίου ο κ. Κουκάς είχε απευθύνει έκκληση για την παύση των εργασιών στις οικοδομές για 15 ημέρες ωστόσο μετά από ολιγοήμερη διακοπή, αυτές ξανάρχισαν.
 
Η κυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή όλων των οικοδομικών εργασιών δημοσίων και ιδιωτικών έργων και όλων των εργοταξίων αυτών για 14 μέρες στο νησί της Μυκόνου. Ο Νίκος Χαρδαλιάς στην αποψινή του ενημέρωση απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις μιας και η κατάσταση χαρακτηρίζεται «εξαιρετικά κρίσιμη» και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.
 
Ο κ. Κουκάς ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και τους Βουλευτές της ΝΔ των Κυκλάδων που στήριξαν το αίτημά του για την αναστολή των εργασιών για 14 ημέρες στον κλάδο. 
 
Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Κουκά στο facebook.
  
Ευχαριστούμε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την άμεση και θετική του ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου Μυκόνου για άμεση αναστολή των οικοδομικών εργασιών για την αποτροπή της μετάδοσης του κορωνοιού. Ευχαριστώ τον Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Βρούτσης Ιωάννης και τους βουλευτές Κυκλάδων της ΝΔ κ.κ Κατερίνα Μονογυιού Βουλευτής Κυκλάδων και Φίλιππο Φόρτωμα για την υποστήριξη του δίκαιου αιτήματος μας.
 
Η αντιμετώπιση της πανδημίας αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια, αλλά είμαι βέβαιος ότι εάν λειτουργήσουμε όλοι με σοβαρότητα και υπευθυνότητα θα είμαστε νικητές.