Εντατικοποίηση των ελέγχων και επιστολή στον πρωθυπουργό αποφάσισε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Μυκόνου

Εντατικοποίηση των ελέγχων και επιστολή στον πρωθυπουργό αποφάσισε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Μυκόνου

Την εντατικοποίηση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας και την αποστολή επιστολής προς τον πρωθυπουργό με την οποία να ζητείται η άμεση παύση κάθε οικονομικής δραστηριότητας στο νησί μας, με εξαίρεση τη λειτουργία των σούπερ μάρκετ, φαρμακείων και των λοιπών επιχειρήσεων τροφοδοσίας με είδη πρώτης ανάγκης των πολιτών, αποφάσισε μεταξύ άλλων το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας που συνεδρίασε το μεσημέρι στο Δημαρχείο.

Επιπλέον, όπως τονίστηκε θα πρέπει να γίνεται αυστηρότερος έλεγχος των προς επιβίβαση πολιτών στα αεροπλάνα με προορισμό τη Μύκονο, περιορίζοντας τη δυνατότητα επιβίβασης μόνο στους μόνιμους κατοίκους και να απαγορευθεί η προσγείωση ιδιωτικών ελικοπτέρων τόσο στον Αερολιμένα Μυκόνου όσο και σε ιδιωτικά ελικοδρόμια του νησιού.

Επίσης, τα ίδια μέτρα θα πρέπει να ισχύσουν στα πλοία της γραμμής όπου η επιβίβαση των πολιτών θα πρέπει να γίνεται υπό προϋποθέσεις, ενώ εξίσου απαραίτητο είναι να γίνουν συστάσεις στις εταιρείες εκδόσεων εισιτηρίων στα λιμάνια Πειραιώς και Ραφήνας με τη συνδρομή των κατά τόπους Λιμεναρχείων.

«Αποφασίσαμε να αποσταλεί επιστολή προς τον Πρωθυπουργό για να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα που θα θωρακίσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό τη δημόσια υγεία στο νησί. Σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε τη συμπαράσταση και την ενεργό συμμετοχή και του Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννη Βρούτση και των βουλευτών Κυκλάδων. Η αντιμετώπιση της πανδημίας αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια, αλλά είμαι βέβαιος ότι εάν λειτουργήσουμε όλοι με σοβαρότητα και υπευθυνότητα θα είμαστε νικητές» αναφέρει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς.

Στην συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μυκόνου μετείχαν ο Πρόεδρος, Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κ. Κουκάς, και οι κ.κ. Αναστάσιος Στουρνάρας Διοικητής 6ης ΜΣΕΠ, Διοικητής ΑΤ Μυκόνου Αλέξανδρος Σκούλος,  Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Α/Λ Μυκόνου Παναγιώτης Μαυραγάνης, Υπολιμενάρχης Μυκόνου κ. Παναγιώτης Κατσάρας και η Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Κ.Υ. Μυκόνου Κωνσταντινιά Σαμψούνη.

Για την αποφυγή πολυπληθούς συναθροίσεως τα υπόλοιπα μέλη του Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας συμμετείχαν στη συνεδρίαση τηλεφωνικώς.