Περιορισμό στο ελάχιστο των μετακινήσεων και υπακοή στα μέτρα συνιστά ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς

Περιορισμό στο ελάχιστο των μετακινήσεων και υπακοή στα μέτρα συνιστά ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς

 

Η αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19, προϋποθέτει αφενός τη θωράκιση του συστήματος υγείας και αφετέρου την ατομική συμμόρφωση στα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, τονίζει ο Δήμαρχος Μυκόνου σε μήνυμά του μετά το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στο νησί. 
 
Όπως αναφέρει....
 
Για το Σύστημα Υγείας, ήδη η Δημοτική Αρχή αλλά και ιδιώτες, συνεισφέραμε σε υγειονομικό υλικό και εξοπλισμό ώστε να υπάρχει στη Μύκονο η μέγιστη δυνατή ετοιμότητα αντιμετώπισης του προβλήματος, πάντοτε σε σχέση με τις υπάρχουσες υποδομές. Για αυτό και το Κέντρο Υγείας εφάρμοσε με τον πλέον παραδειγματικό τρόπο τις οδηγίες του ΕΟΔΔΥ όσον αφορά ύποπτα περιστατικά και κατόπιν διασφάλισε την άμεση διακομιδή της συμπολίτισσάς μας- στην οποία όλοι ευχόμαστε περαστικά- στο νοσοκομείο Σωτηρία.
 
Σε θέματα όμως κοινωνικής ευθύνης και συμπεριφοράς των πολιτών απαιτείται η κατανόηση όλων. Εάν επί της ουσίας παραβιάζουμε τους περιορισμούς δεν συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Εάν κάποιοι νομίζουν ότι οι περιορισμοί αυτοί δεν τους αφορούν ή ότι οι ίδιοι είναι απολύτως προστατευμένοι κάνουν λάθος.
 
Απευθύνω και πάλι έκκληση σε όλους τους κατοίκους του νησιού, ειδικά μετά την εκδήλωση του πρώτου κρούσματος στο νησί μας να αντιληφθούν τις ευθύνες τους απέναντι στους εαυτούς τους, τις οικογενειές τους αλλά και τους συμπολίτες τους. Ο Δήμος Μυκόνου είναι και θα συνεχίσει να είναι δίπλα σε κάθε πολίτη, για να βοηθά και να ενημερώνει με κάθε τρόπο.
 
Μένουμε σπίτι, περιορίζουμε στο ελάχιστο τις μετακινήσεις μας, υπακούμε στους κανόνες που κάθε φορά προτείνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας.