Πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη Μύκονο

Πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη Μύκονο

 

 

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα ασθενούς με κορονοϊό διαγνώσθηκε στη Μύκονο. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μία 69χρονη γυναίκα η οποία προσήλθε στο Κέντρο Υγείας του νησιού με ύποπτα συμπτώματα και διαγνώσθηκε με κορονοϊό.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Κέντρου Υγείας η ασθενής που προσήλθε στο Κ.Υ. με συμπτώματα λοίμωξης του κατώτερου αναπνευστικού διαγνώστηκε με COVID-19 και αναμένεται η διακομιδή τις επόμενες ώρες.

Η ασθενής είχε αισθανθεί αδιαθεσία πριν 10 ημέρες και κατόπιν επικοινωνίας με τον γιατρό της παρέμεινε σπίτι της. Λόγω της επιδείνωσης της υγείας της πριν τρεις μέρες επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας όπου και από την πρώτη στιγμή νοσηλεύτηκε σε απομόνωση στο ειδικά διαμορφωμένο isobox.

Όπως επιβεβαιώνεται στην ανακοίνωση, είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας του προσωπικού της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Μονάδας του νησιού σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΔΥ και σύμφωνα με το προβλεπόμενο πρωτόκολλο διαχείρισης πραγματοποιείται ιχνηλάτηση όλων των επαφών της ασθενούς ώστε να ληφθούν τα προβλεπόμενα μέτρα.