Κορονοϊός: Το νέο σενάριο που εξετάζει η κυβέρνηση για τις μετακινήσεις

Κορονοϊός: Το νέο σενάριο που εξετάζει η κυβέρνηση για τις μετακινήσεις

 

 

Έξοδο για συγκεκριμένη ώρα και όχι όσο θέλει ο καθένας, είναι το επόμενο βήμα που εξετάζει η κυβέρνηση για να αποτρέψει τον συνωστισμό που ευνοεί τη διασπορά του κορονοϊού. 

 
Αυτό σημαίνει χρονικούς περιορισμούς στην κυκλοφορία, όπως αναφέρει η "Καθημερινή", και ότι από τη στιγμή που στέλνουμε το γνωστό sms το οποίο μας επιτρέπει την έξοδο, θα έχουμε συγκεκριμένο χρόνο που θα μπορούμε να είμαστε έξω από το σπίτι. 
 
Η συγκεκριμένη σκέψη εξετάζεται να εφαρμοστεί όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα και θα συνεπάγεται την κατάργηση της γραπτής δήλωσης και την έξοδο μόνο με sms. Το μέτρο αυτό θα περιορίσει και την έξοδο των πιο ηλικιωμένων που είναι ένα από τα ζητήματα που απασχολούν καθημερινά το Μαξίμου. Τη συγκεκριμένη πρόθεση φωτογράφισε μια αποστροφή του Νίκου Χαρδαλιά, όταν είπε ότι δεν μπορεί να βγαίνει κάποιος έξω για απεριόριστο χρόνο. Όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα, όπως αναφέρει η "Καθημερινή" ίσως υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων, καθώς πιθανόν να υπάρξει χαλάρωση των πολιτών από την αναμενόμενη κόπωση.
 
Πολύ πιθανό πάντως, πρέπει να θεωρείται ακόμα πως θα υπάρξει κλείσιμο των διοδίων για το ευρύ κοινό τις ημέρες του Πάσχα, ενώ στο τραπέζι υπάρχουν κι άλλα μέτρα. Στο μικροσκόπιο βρίσκεται και ο τρόπος λειτουργίας των λαϊκών αγορών που αποτελεί σημείο όπου παρατηρείται συνωστισμός.
 
enikos.gr