Οι δηλώσεις από του Βουλευτές Κυκλάδων για την απώλεια του Μανώλη Γλέζου

Οι δηλώσεις από του Βουλευτές Κυκλάδων για την απώλεια του Μανώλη Γλέζου

 

 

Διαβάστε τις δηλώσεις από του Βουλευτές Κυκλάδων για την απώλεια του Μανώλη Γλέζου
 
Κατερίνα Μονογυιού 
 
Πέθανε σήμερα ο Μανώλης Γλέζος. Αυτός ο Έλληνας που 31 Μάιου 1941 με κίνδυνο της ζωής του κατέβασε τη σημαία της ναζιστικής Γερμανίας από την Ακρόπολη και γράφτηκε στην ιστορία με χρυσά γράμματα. Οι Ναξιότες θα τον θυμούνται για πάντα σαν ηρωικό τεκνο από την Απείρανθο Νάξου και θα είναι υπερήφανοι . Μανώλη αιωνία σου Η μνήμη θα σε θυμόμαστε πάντα.
 
Φίλλιπος Φόρτωμας
 
«Αθάνατος στις καρδιές όλων των Ελλήνων»
 
Έφυγε σήμερα από τη ζωή μια εμβληματική φυσιογνωμία της αριστεράς, μια μεγάλη μορφή της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, μια ξεχωριστή προσωπικότητα των Κυκλάδων, ένας μεγάλος άντρας, ο Μανώλης Γλέζος. 
Ο έφηβος που τόλμησε, να αφαιρέσει τη γερμανική σημαία του Γ΄ Ράιχ από την Ακρόπολη Αθηνών κι αποτέλεσε το σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς. Έδωσε με την πολιτική του παρουσία άλλη διάσταση στην πολιτική διαφωνία και την αντίθετη γνώμη, με γνώμονα μόνο την προκοπή του τόπου. 
Αγωνιστής μέχρι τέλους. Εμείς οι Κυκλαδίτες, υποκλινόμαστε στο μεγαλείο της ανδρείας του. Παραμένει αθάνατος στις καρδιές όλων των ανθρώπων που οραματίζονται να αλλάξουν τον κόσμο! 
Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.
 
Νίκος Συρμαλένιος
 
Ο ήρωας της Εθνικής Αντίστασης, ο ογκόλιθος μαχητής για την κοινωνική απελευθέρωση και το σοσιαλισμό με δημοκρατία Μανώλης Γλέζος, δεν βρίσκεται πια ανάμεσα μας. Ο Μανώλης όχι μόνο έγραψε ιστορία, ήταν ο ίδιος η ιστορία των κοινωνικών αγώνων της πατρίδας μας τα τελευταία 80 χρόνια. Δεν υπάρχουν λόγια να χαρακτηρίσεις αυτό τον άνθρωπο, που όχι μόνο δεν δείλιασε ποτέ ακόμα και σε υπέρτερους εχθρούς όπως οι ναζί ή τα εκτελεστικά αποσπάσματα, αλλά τους αντιμετώπισε αγέρωχα ανοίγοντας δρόμους για την εθνική ανεξαρτησία και την κοινωνική απελευθέρωση.
 
Εμείς οι κυκλαδίτες, που τον γνωρίσαμε από κοντά, όχι μόνο στο κομματικό μετερίζι, αλλά και στη γενικότερη ανεκτίμητη κοινωνική του προσφορά, τον αποχαιρετούμε με απέραντο σεβασμό, θαυμασμό και περηφάνεια. Σεβασμό για την αταλάντευτη αγωνιστική του διαδρομή και τις αξίες του, θαυμασμό για το πείσμα και την εμμονή του στην εκπλήρωση των στόχων του ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες, περηφάνεια που τιμώντας την καταγωγή του, τα Απεράθου, τη Νάξο, την Πάρο, τις Κυκλάδες όλες, νησί νησί και πέτρα πέτρα, ανέδειξε τον ανεκτίμητο πλούτο τους, γεωλογικό, πολιτισμικό, περιβαλλοντικό.
 
Μανώλη, η ηρωϊκή μορφή σου και η ιστορική παρακαταθήκη που μας αφήνεις, θα μας εμπνέει πάντα στη ζωή και τους καθημερινούς μας αγώνες!!!!!
 
30/3/2020                                                             Νίκος Συρμαλένιος          
 
                                                                   Βουλευτής Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ