Ντίνα Σαμψούνη: Όλοι μαζί με ευθύνη θα τα καταφέρουμε

Ντίνα Σαμψούνη: Όλοι μαζί με ευθύνη θα τα καταφέρουμε

 

 

Το Κέντρο Υγείας Μυκόνου, βρίσκεται σε διαρκή επαφή τόσο με το Υπουργείο Υγείας όσο και με τον ΕΟΔΥ,  τηρώντας αυστηρά  τις οδηγίες τους, αναφορικά με την πρόληψη και έλεγχο διασποράς της λοίμωξης από τον ιό SARS-CoV-2 .
Στα πλαίσια των προληπτικών μέτρων και της προστασίας των ασθενών,των επισκεπτών,του προσωπικού μας καθώς και της πιθανής επιμόλυνσης των χώρων του Κ.Υ. έχουμε προχωρήσει στην εφαρμογή των παρακάτω μέτρων
 1. Εφαρμογή συστήματος διαλογής ασθενών με εκτίμηση,  διαλογή- κατηγοριοποίηση περιστατικών (triage), από υγειονομικό προσωπικο, πριν την είσοδο στο ΚΥ με ασφάλεια, με στόχο την διερεύνηση της κρισιμότητας 
 2. Εγκατάσταση isobox πλήρως επανδρωμένο, όπου πραγματοποιείται η εξέταση ασθενών με αναπνευστικές λοιμώξεις κατόπιν της παραπάνω διαλογής των περιστατικών
 3. Συνταγογράφηση χωρίς φυσική παρουσία ασθενών, μέσω του τηλεφώνου  2289360000 και του email hc.mykonos@gmail.com
 4. Αναστολή των τακτικών ιατρείων και εξετάσεων
 5. Λειτουργία του Π.Ι της Άνω Μεράς μονο τις ημέρες Δευτέρα και Πέμπτη
 6. Τοποθέτηση 2 isobox, με 4 χώρους απομόνωσης πλήρως εξοπλισμένους, για ενδεχόμενη πιθανή βραχεία νοσηλεία, ασθενών έως την διακομιδή του, σε νοσοκομείο.
 7. Προχωρήσαμε σε απαραίτητες τροποποιήσεις προγραμμάτων προσωπικού, με στόχο, την ορθολογικότερη διαχείριση των πολύτιμων ανθρώπινων πόρων μας.
 8. Πραγματοποιήσαμε συμπληρωματικές προμήθειες κυρίως σε μέσα ατομικής προστασίας,(στολές), παρά την καθολική έλλειψη από την αγορά.
 9. Αυξήσαμε τα αποθέματά μας σε αντισηπτικα και απολυμαντικά.
 10. Αν και το ΕΚΑΒ αποτελεί ανεξάρτητη υπηρεσία από το Κ.Υ, θεωρούμε υποχρέωσή μας να εξαίρουμε την επαγγελματική ευσυνειδησία των διασωστών που προχώρησαν στις απαραίτητες ενέργειες προετοιμασίας για την διαχείριση της κρίσιμης  κατάστασης στον τομέα της αρμοδιότητάς τους.
 11. Επιπρόσθετα βρίσκεται σε διαδικασία εκπόνησης μελέτης από τον Δήμο  Μυκόνου, για την προμήθεια επιπρόσθετου ιατρικού εξοπλισμού για την δυνητική ταυτόχρονη αντιμετώπιση ομοειδών περιστατικών.
;Όπως αναφέρει η Πρόεδρος του Κέντρου Υγείας, Ντίνα Σαμψούνη: 
 
«Διαβεβαιώνουμε ότι έχουμε κάθε δυνατή επάρκεια σε φαρμακευτικό υλικό, μεγαλύτερη από το  πρωτόκολλο που ακολουθούμε ως πρωτοβάθμια δομή υγείας, όπως άλλωστε τα τελευταία χρόνια.
Ασφαλώς όλα αυτά δεν θα είχαν καμία αξία και δεν θα προσδοκούσαμε κανένα αποτέλεσμα εάν δεν υπήρχε το προσωπικό μας. Οι άνθρωποι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή γιατροί, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό, για να δώσουν αυτήν την σκληρή μάχη που έρχεται για την δημόσια υγεία του νησιού μας, για να μείνει η κοινωνία μας όρθια, με αυτοθυσία και επιστημονική επάρκεια.
Τέλος, διαβεβαιώνουμε ότι έχουν διερευνηθεί και εξεταστεί όλα τα πιθανά εργαλεία, μέσα και οι μέθοδοι που υπάρχουν και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως όπλα  σε αυτόν τον άγνωστο πόλεμο.
Συνοδοιπόροι μας από την πρώτη στιγμή ο Δήμος Μυκόνου αρωγός αλλά και η κοινωνία του νησιού.
Σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για την δημόσια υγεία, για τους συμπολίτες μας,  επιβάλλεται εγρήγορση, συνεργασία και συνεννόηση.  Με σχέδιο, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, θα δώσουμε την μάχη μας, ενωμένοι, με ευθύνη, και θα τα καταφέρουμε!
Ψυχραιμία, σοβαρότητα και κυρίως αυτοπειθαρχία! ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ»