Συνεργασία της Π.Ν.ΑΙ με υπηρεσία Τηλεϊατρικής - Πρόσκληση στα μέλη των Ιατρικών Συλλόγων να συμμετάσχουν.

Συνεργασία της Π.Ν.ΑΙ με υπηρεσία Τηλεϊατρικής - Πρόσκληση στα μέλη των Ιατρικών Συλλόγων να συμμετάσχουν.

Υιοθετώντας νέες τεχνολογικές εφαρμογές με στόχο τον προληπτικό περιορισμό της διάδοσης του ιού και την αποσυμφόρηση του συστήματος υγείας, με το βλέμμα στα μικρότερα νησιά, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προχωρά σε συνεργασία με την ελληνογαλλική εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού Dr. Button, η οποία προσφέρει δωρεάν ένα εργαλείο χρήσιμο σε αυτή τη δύσκολη συνθήκη για τη χώρα, που φέρνει τον γιατρό στο σπίτι κάθε ανθρώπου. 
 
Αναλυτικότερα, η υπηρεσία Τηλεσυνεδρίας Dr.Button παρέχει τη δυνατότητα σε ασθενείς  να καλούν τον γιατρό της επιλογής τους από όπου και αν βρίσκονται, όποτε  τον χρειάζονται, μέσω εφαρμογών, από tablet, smartphone (iOS και Android)  ή υπολογιστή, εξασφαλίζοντας αμεσότητα, ασφάλεια και ευκολία.
 
Με επιστολή που έστειλε, χθες Πέμπτη 19 Μαρτίου, στους Ιατρικούς Συλλόγους Κυκλάδων, Ρόδου, Κω και Επαρχίας Καλύμνου, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος καλεί τους Προέδρους και τα μέλη τους να ανταποκριθούν στο κάλεσμα και να λάβουν μέρος εθελοντικά. Η ευόδωση της τριμερούς συνεργασίας – μεταξύ των Ιατρικών Συλλόγων, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της εταιρίας Dr.Button - κάνει πράξη το μήνυμα «Μένουμε σπίτι», καθώς επιτρέπει στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ζητούν άμεσες συμβουλές και αξιόπιστη ιατρική καθοδήγηση μέσα από τις εφαρμογές της τηλεϊατρικής. Υπό αυτό το πρίσμα, η εφαρμογή είναι ακόμα πιο χρήσιμη στις περιπτώσεις των κατοίκων των μικρών νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. 
 
Η εφαρμογή παρέχεται ήδη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας δωρεάν με την εθελοντική συμμετοχή 120 ιατρών δημοφιλών ειδικοτήτων, όπως, μεταξύ άλλων, παθολόγου, πνευμονολόγου, παιδιάτρου και γενικής ιατρικής. 
 
Η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να φέρει στο σπίτι κάθε νησιώτη τον γιατρό, προσφέροντας δωρεάν σύστημα τηλεϊατρικής εντάσσεται στην ευρύτερη δέσμη των ενεργειών στο μέτωπο της υγείας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού και έρχεται μετά την προμήθεια υλικών για τους υγειονομικοί φορείς και τους λειτουργούς τους, στην οποία προχώρησε η Περιφέρεια και μετά τη διάθεση του νέου χώρου της υπηρεσίας αιμοληψιών του Γενικού Νοσοκομείου της Ρόδου, σε κτίριο της Περιφέρειας, εκτός του Νοσοκομείου.
 
Για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, προ πάντων είναι η υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής και η θωράκιση της δημόσιας υγείας. Επιβάλλεται όλες οι δυνάμεις να προστρέξουν προς την ενίσχυσή τους.