Κ. Κουκάς: Δικαιώνεται μια 5χρονη προσπάθεια του Δήμου Μυκόνου - Με απόφαση Δ.Σ. πλέον η χορήγηση πλωτών εξεδρών

Κ. Κουκάς: Δικαιώνεται μια 5χρονη προσπάθεια του Δήμου Μυκόνου - Με απόφαση Δ.Σ. πλέον η χορήγηση πλωτών εξεδρών

 

Με τη χθεσινή ψήφιση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, όπου μεταξύ άλλων προβλέπεται η αλλαγή νομοθεσίας αδειοδότησης πλωτών εξεδρών εντός και εκτός θαλάσσιας ζώνης λιμένα, δικαιώνεται μία πεντάχρονη προσπάθεια του Δήμου Μυκόνου για αλλαγή της νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα από εδώ και πέρα απαιτείται η η γνώμη του οικείου δημοτικού συμβουλίου, πριν την έκδοση των σχετικών αποφάσεων εγκατάστασης από τα αρμόδια όργανα του Υπουργείου και του Λιμενικού Σώματος.

Ο κ. Κουκάς σε ανάρτησή του στο fb ευχαρίστησε προσωπικά τον Υπουργό Ναυτιλίας και το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ για την στήριξη της απόφασης του. Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Μυκόνου αναφέρει" Ευχαριστώ προσωπικά τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη, το Συμβούλιο της ΚΕΔΕ που αποδέχθηκε ομόφωνα την πρότασή μου στις 22 Ιανουαρίου, τον Δήμαρχο Κυθήρων Στράτο Χαρχαλάκη που μας εκπροσώπησε στη Βούλη, και ειδικότερα τον Βουλευτή Κυκλάδων ΝΔ κ. Φ. Φορτώμα και τον Βουλευτή Δωδεκανήσων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Σαντορινιό που κοινοποίησαν το αίτημά μου από το βήμα της Βουλής.

Η σημερινή μέρα αποτελεί μια σπουδαία κατάκτηση για την αυτοδιοίκηση και για όλους όσοι συνέβαλαν να επιτευχθεί, έπειτα από τόσα χρόνια. Οι Δήμοι θα πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο και να αποφασίζουν για τα θέματα που αφορούν στον τόπο τους.

Προχωράμε με σοβαρότητα και επιμονή, συνεχίζουμε να διεκδικούμε και να κατακτούμε αυτά που αξίζει ο Δήμος και το νησί μας".