Απάντηση Κωνσταντίνου Κουκά στην πρόταση για debate του Αντρέα Φιορεντίνου

Απάντηση Κωνσταντίνου Κουκά στην πρόταση για debate του Αντρέα Φιορεντίνου

 

 

 

Αγαπητέ κύριε Φιορεντίνο
 
Με έκπληξη έλαβα την επιστολή που μου αποστείλατε σήμερα το απόγευμα, με την οποία με καλείτε να πραγματοποιήσουμε δημόσιο διάλογο για τα προβλήματα της Μυκόνου, εν όψει των εκλογών της Κυριακής. Θα μου επιτρέψετε να σας υπενθυμίσω κάποια γεγονότα:
 
Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, όπου και οι τρεις συνδυασμοί διεκδικήσαμε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας, τόσο εγώ με την συνέντευξή μου στην τοπική εφημερίδα (15η Απριλίου), αλλά και σε όλες τις ομιλίες μου, όσο και η ΚΕΠΟΜ με δημόσια και μάλιστα έγγραφη πρόσκληση είχαμε ζητήσει απευθείας δημόσιο διάλογο των επικεφαλής των τριών δημοτικών συνδυασμών.
 
Σε αυτές τις προσκλήσεις, δεν καταδεχθήκατε για πολλές ημέρες ούτε καν να απαντήσετε, ούτε σ’ εμένα προσωπικά αλλά από όσο γνωρίζω ούτε και στην κυρία Καμμή.
 
Θα μπορούσε βέβαια να αποδεχθώ ότι αυτό ήταν ζήτημα μιας προεκλογικής τακτικής σας μέχρι την πρώτη ψηφοφορία των εκλογών και ότι τώρα πλέον το επανεκτιμήσατε.
 
Αναρωτιέμαι όμως, γιατί αφήσατε και πάλι να περάσουν τρεις ολόκληρες ημέρες μετά τις εκλογές της 18ης Μαΐου και να έρθετε, μια ημέρα πριν την επίσημη λήξη της προεκλογικής περιόδου και να ζητήσετε αιφνιδιαστικά δημόσιο διάλογο, ο οποίος μάλιστα πρέπει να οργανωθεί μέσα σε λίγες ώρες. Και όλα αυτά, όταν έχουν ήδη ανακοινωθεί οι τελευταίες προεκλογικές ομιλίες, μέσω των οποίων θα αξιολογηθεί το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών και η στάση των συνδυασμών.
 
Πιστεύω λοιπόν πως και αυτό είναι ζήτημα προεκλογικής τακτικής, που θα σας βοηθήσει να επικαλείστε ότι επιδιώξατε τον διάλογο. Ένα μήνα τώρα απαξιώσατε κάθε είδους συνομιλία σε δημόσιο χώρο ή στο ραδιόφωνο. Τώρα θέλετε το διάλογο;
 
Ξέρετε ο διάλογος για εμάς δεν είναι εργαλείο, ούτε επικοινωνιακό τέχνασμα. Είναι μια εξαιρετικά ουσιαστική διαδικασία που προϋποθέτει κουλτούρα ανοχής, συνεργασίας και συναίνεσης.
 
Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, σας ενημερώνω πως ήδη οργανώνω την προγραμματισμένη εκδήλωση της ομιλίας μου στη Λάκκα (αίτηση από 19 Μαΐου), για την οποία ήδη τρεις ημέρες τώρα μοιράζονται προσκλήσεις και έχει ανακοινωθεί και στα μέσα και στο τύπο. Οι ψηφοφόροι δεν μπορεί να άγονται και να φέρονται από επικοινωνιακά τερτίπια. Σας αντιπροτείνω βέβαια μέσα στα στενά χρονικά περιθώρια που κινείστε, να επανεξετάσετε την πρόταση της κας Κοντιζά (από 7 Μαΐου). Στην πρόταση αυτή απ’ όσο γνωρίζω, επίσης δεν απαντήσατε. Εφόσον λοιπόν και η ίδια το επιθυμεί ακόμα και έχει το χρονικό περιθώριο να οργανώσει ραδιοφωνική συζήτηση τύπου debate, μπορούμε να το επανεξετάσουμε. Με την άποψη αυτή είναι σύμφωνοι και όλοι οι υποψήφιοι του συνδυασμού μας.
 
Σας ευχαριστώ
 
Κωνσταντίνος Π. Κουκάς
Επικεφαλής του συνδυασμού «Πρωτοβουλία Δράσης»